Сада већ традиоционално, сваки викенд у Србији доноси барем два фантастична 3×3 турнира у оквиру РОДА првенства Србије.

Још један узбудљив турнир овог викенда играо се на теренима РОДА првенства Србије, а домаћин је Банатски Карловац. Након што смо јуче добили шампиона Баскет Фестивала у Свилајнцу, екипу Пирота, преселили смо се на североисток земље.

А, тамо нас је сачекао прави баскеташки спектакл. Па, кренимо редом: док се по највишим температурама играла групна фаза, добили смо и прве учеснике елиминационе фазе, тачније шеснаестинефинала. То су – Јарис Ганг, Струги, Лиман, Смеш 3×3, КСА, Комби Превоз, Потпуно Свеједно, Чука Адок, Брег 013, Није свеједно, Аутокућа Секулић, СПД Раднички, Гардош БетОле, Баш озбиљан баскет, Мрчајевци и Чикен Вингерс.

А затим се након краће паузе наставила и елиминациона рунда, те су у борби за титулу, новчану награду и слот за велико финале државног првенства остали Јарис Ганг, Чука Адок, Лиман, Аутокућа Секулић, Комби Превоз, Брег 013, Мрчајевци и Гардош БетОле.

У првом четвртфиналу екипа Јарис Ганг савладала је тим Комби Превоз резултатом 22:15, док је Лиман био убедљив ппротив Чуке – 21:12. Мрчајевцу су добили Аутокућу Секулић са 21:15, док су баскеташи тима Гардош били бољи од Брега са 18:15.

Након тога уследила су полуфинала, а она су нам донела фантастичну борбу, вероватно чак и много бољу него што смо очекивали. Екипа Мрчајеваца борила се до последњег момента и зарадила велике аплаузе на крају, иако је поражена 19:21 од Лимана. Средином меча Мрчајевци су стигли и до изједначења, потом и до 19:19, те су имали прилику и да победе. Форсирали су шут за два поена, али је њихове промашаје казнио Небојша Килијан, који је двојком решио питање победника и одвео Лиман у финале.

У другом полуфиналу снаге су одмерили Јарис Ганг и Гардош. И у овом полуфиналу гледали смо фантастичну игру оба тима – ређали су се поени на обе стране, а само неколико секунди пре краја резултат је био нерешен 19:19, па смо отишли у продужетак. Јарис Ганг је успео да преокрене овај меч и на крају резултатом 21:19 прође у финале!

А у финалу – Лиман је стартовао силовито. Одушевили су нас момци из Мрчајевца, али решење за великог шампиона нису имали. Решетао је Килијан, није заостајао Пашајлић, а прорадио је и шут Којића, па је Лиман сигурно корачао ка првој титули на домаћим теренима ове сезоне.

На крају је пресудио Којић – новом двојком и коначним резултатом 21:9. Треће место освојила је екипа Мрчајевци.

Подсетимо, победнику турнира припао је чек на 100.000 динара, као и слот за велико финале Србије.