Бивша репрезентативка Србије Наташа Ковачевић, која је већ неколико година део тима Кошаркашког савеза Србије, добила је велико признање.

Наташа је добила писмо амбасаде Француске у Београду у коме пише да је, на предлог амабасаде Француске, председник Француске Емануел Макрон Ковачевићевој доделио „Орден витеза Националног реда“.

У образложењу је речено да је Француска препознала спортско ангажовање највишег нивоа, упркос свим личним проблемима, и исказаној подршци младим спортистима који имају потешкоће. Наташино ангажовање је било прави показатељ и упечатљива илустрација француско–српских односа у домену спорта, изузетне солидарности, узајамне помоћи и међусобног поштовања.

– Почаствована сам именовањем за витеза Националног реда за заслуге Републике Француске. Признање је својеврсна круна заједничком раду на унапређењу српско-француских веза, као и велики подстрек за будућност. Ово признање за мене представља велику одговорност коју ћу настојати да оправдам. Снага сваког појединца је у групи људи који га окружују, а у овом нашем подухвату посебну захвалност дугујем амбасади Француске у Србији, господину Жан Пјеру Сиутату, Горану Радоњићу, Министарству омладине и спорта Републике Србије, Кошаркашком савезу Србије, „Синеспорт“ продукцији, као и многима другима који ће се препознати – рекла је Наташа.