Мушка 3×3 репрезентација Србије остварила је обе победе првог дана такмичења на Олимпијским играма у Токију. Савладане су репрезентације Кине и Холандије, сутра су на програму мечеви са Пољском и Белгијом.

У првом мечу противник наше репрезентације била је репрезентација Кине, коју је наш тим савладао, очекивано, резултатом 22:13. У првом делу меча Кинези су успевали донекле да парирају репрезентацији Србије, до резултата 13:10, када нису искористили два слободна бацања да и даље „остану“ у игри. До краја је Србија повећавала разлику, уз неколико егзибиционих потеза, за коначних 22:13. Најефикаснији у редовима 3×3 репрезентације Србије био је Булут са 11 поена (2 „двојке“), а пратили су га Васић и Мајсторовић (1) са 4 поена, док је Ратков постигао 3 поена.

Важнији, а самим тим и резултатски неизвеснији, меч следио је против репрезентације Холандије. На самом старту је Србија била у предности и изгледало је да ће контролисати меч, али је након резултата 11:7 за наш тим уследио пад концентрације у игри наше екипе, да би Холандија преокренула резултат у своју корист на 14:12. У самој завршници присебнији је ипак био наш тим, и славио резултатом 16:15. Треба нагласити да су Холанђани били изузетно расположени у шуту ван линије за 2 поена, јер су постигли чак 5 „двојки“ (наша репрезентација само једну из 11 покушаја).

Важно је додати да је овај меч пратио и велики број чланова мисије ОКС, на челу са председником ОКС – господином Божом Маљковићем. У овом мечу најефикаснији у 3×3 тиму Србије био је Васић са 5 поена, док су Булут и Мајсторовић „додали“ по 4, а Ратков 3 поена.

Сутрашњи противници репрезентације Србије биће Пољаци од 12.00 часова (5.00 сати по српском времену), а потом и Белгијанци од 15.25 (8.25 по српском времену).

Photo by FIBA