После три остварене победе у групи Б, кошаркашице Србије директно су се пласирале у четвртфинале Европског шампионата. За противника ће имати селекцију Шпаније, која је неочекивано изгубила на старту од Белорусије, па је кроз дуел са Црном Гором морала да тражи пут до осам најбољих репрезентација на Старом континенту.

– Сигурно ће бити веома добра утакмица, јер се до сада нисмо састајали са Шпанијом у четвртфиналу. Играмо против домаћина који брани титулу првака Европе, тако да треба да будемо максимално фокусиране на нашу игру пошто неће бити места за много грешака. Свакако да неће бити лако играти утакмицу на којој ће цела дворана навијати за њих, али, опет, ако наш фокус буде на нивоу и свака играчица уради оно што је потребно да добијемо утакмицу, неће бити проблема. Имамо вишу екипу, вишу петорку и мислим да ће скок бити наша предност на тој утакмици – рекла је Александра Црвендакић.

На претходном Европском првенству у Београду, као и на Олимпијским играма у Рију, Србија и Шпанија су се састајале у борби за финале, а интересантно је и да ће бити ривалке у групној фази на Олимпијском турниру у Токију који почиње за месец дана.

– Очекује нас изазован дуел. Знамо да су утакмице против њих увек велики мечеви и, иако имају нешто другачији тим, очекујем да ће то бити она иста стара велика екипа. Ми морамо да се издигнемо, спремне да прихватимо изазов и одиграмо онако како смо тренирале и припремале се све ово време. Потребан нам је тотални фокус, о томе смо стално причале. Није питање шта ће оне урадити, већ шта ћемо ми, а ако смо фокусиране на задатке у одбрани и нападу, онда смо самоуверене да можемо да добијемо резултат који желимо. На крају, мислим да ће све зависити искључиво од нас – закључила је Ивон Андерсон.

Четвртфинална утакмица између Србије и Шпаније на програму је у среду 23. јуна у дворани „Ла Фонтета“ у Валенсији са почетком у 21.00 час.