Наш трофејни селектор Светислав Пешић биће изабран у ФИБА „Кућу славних“ као члан „Класе 2020“ на дигиталној церемонији 18. јуна 2021, заједно са „Класом 2021“ чији ће састав бити објављен у четвртак 1. априла 2021.

„Класа 2020“ до сада није била најављена због пандемије Корона вируса, а броји 12 великих кошаркашких имена. Уз Пешића, од тренера су на списку чувени Аргентинац Рубен Мањано и Американка Тара ВенДервер.

Почаствовани играчи, нови чланови ФИБА „Куће славних“, су Стив Неш (Канада), Александар Волков (Украјина), Јуре Здовц (Словенија), Изабел Фијалковски (Француска), Мјечислав Лопатка (Пољска), Агенс Немет (Мађарска), Парк Шин-ја (Кореја), Модестас Паулаускас (Литванија) и Кеничи Сако (Јапан).

Светслав Пешић је, поред богате клупске тренерске каријере (Куп Кораћа са Албом, Еврокуп са Ђироном, Евролига са Барселоном), био тренер чувене генерације Југославије за играче до 19 година, која је у Бормију постала првак света. Водио је репрезентацију Немачке до европског злата 1993. године, а са репрезентацијом Југославије освојио злато на Европском првенству у Истанбулу 2001, као и светску круну на Светском првенству у Индијанаполису 2002. године.