РОДА 3×3 караван наставља своје путовање и наредног викенда.

Након Kрупња и Лоћике, где смо гледали врхунски баскет, на реду су још два града у Србији: Чачак и Сокобања. У суботу, 6. августа чека нас седмо издање професионалног баскет турнира „3×3 Чачак“.

Чачак је већ четири године турнир А категорије (највиши ранг баскет турнира у Србији) што је заслужио својом традицијом и залагањем локалног организатора – Kошаркашког клуба Борац. Иначе, турнир предстваља једну од станица 3×3 каравана које се налазе у склопу РОДА 3×3 првенства Србији и као такав је под директним патронатом Kошаркашког савеза Србије и FIBA 3×3. Према речима организатора, на турниру се очекују наше најбоље екипе у сениорској и јуниорској категорији.

Победник турнира у сениорској конкуренцији поред новчане награде осваја и слот за финале Србије, али и вредне новчане награде.

НАГРАДНИ ФОНД:

  1. место – 100.000,00 динара
  2. место – 20.000,00 динара + спортска опрема KСС
  3. место – спортска опрема KСС

Осим тога, у Чачку ћемо гледати и јуниоре, а ове године смо се уверили да нас са младим играчима чека светла будућност.

Дан касније, селимо се у Сокобању. У јеку туристичке сезоне у Сокобањи, очекује нас баскет грозница, вредне награде и прави спектакл на 22. по реду турниру. Организатори турнира припремили су, највеће до сада, новчане награде, као и бројне робне награде.

НАГРАДНИ ФОНД:

  1. место -130 000 динара + слот за завршни турнир у Београду + робне награде
  2. место – 30 000 динара + робне награде
  3. место – вредне робне награде

Пријаве су и даље у току за оба турнира, а све детаље можете пронаћи на FIBA3x3PLAY.