Мушке репрезентативне 3х3 селекције, сениорска и млада до 23 године, окупиле су се у Новом Саду 13. априла како би се спремале за предстојећа такмичења.

Претходног месеца смо већ имали окупљање 3х3 сениора, тако да је ово био други припремни камп за њих, а све у сврху што адекватнијих припрема за предстојећа такмичења – ФИБА 3х3 Светско првенство које ће од 21-26. јуна бити одржано у Антверпену (Белгија) и ФИБА 3х3 Европско првенство које нас од 9. до 11. септембра очекује у Грацу (Аустрија).

Сениори ће по завршетку тренажног дела 20. априла путовати за Амстердам где ће наставити тренажни процес уз одређени број „спаринг“ мечева са 3х3 сениорском репрезентацијом Холандије.

Први пут се овога пута окупила млада 3х3 репрезентација до 23 године, и то у најширем саставу – преко 20 играча је учествовало на овом припремном кампу. Стручни штаб мушких 3х3 репрезентација имао је прилику да се увери у квалитет играча који су се одазвали позиву, а треба напоменути да младу 3х3 репрезентацију очекује учешће на Медитеранским играма у Алжиру (крај јуна и почетак јула 2022. године). Након овог окупљања, стручни штаб ће „скратити списак“, те ће у следећим припремним акцијама учествовати само селектирани играчи (њих десеторица).

Комплетан тренажни процес који се одржава у Новом Саду за обе селекције спроводи 3х3 стручни штаб који је у саставу: Марко Ждеро – селектор и тренер мушких 3х3 селекција, Данило Лукић – тренер мушких 3х3 националних селекција, Александар Милошевић – кондициони тренер, и Стојан Субашић – физиотерапеут мушких 3х3 репрезентација Србије, уз логистичку помоћ потпредседника КСС за мушку кошарку – Ненада Крстића и тим менаџера мушких 3х3 репрезентација – Горана Војкића.