Од стране кошаркашке организације ФИБА, Кошаркашком савезу Србије одобрен је захтев по Конкурсу за реализацију посебних пројеката Националних федерација, за пројекат са којим смо конкурисали и претходних година – АДАПТАЦИЈА КОШАРКАШКИХ КОНСТРУКЦИЈА У ШКОЛСКИМ СПОРТСКИМ ДВОРАНАМА У СРБИЈИ – ЗА ТВОЈ СИГУРАН КОШ.

Пројекат је одобрен за наредна два циклуса 2022/23 и 2023/24.

За први циклус 2022/23 предвиђена су и обезбеђена финансијска средства за адаптацију десет школских дворана-сала.

Пројекат је превасходно намењен клубовима за побољшање услова рада са најмлађим узрастима, али се уједно постиже и побољшање услова рада у школским салама.

Пројекат ће бити реализован уз помоћ Регионалних кошаркашких савеза, који ће свим клубовима члановима свог Регионалног савеза доставити све неопходне информације за учешће у Конкурсу.

Кошаркашки савез Србије расписује Конкурс за клубове који су заинтересовани за подношење захтева за учешће у Пројекту. Рок за подношење захтева је 11. новембар 2022. године.

У првој фази реализације Пројекта у сарадњи са Регионалним савезима, а на основу пристиглих захтева до предвиђеног рока 11. новембра 2022, утврдиће се у којим школама је најсврсисходније да се изврши адаптација. Предлог школа са потребним образложењима биће достављен Управном одобору КСС на усвајање.

По усвајању одлука УО КСС, са реализацијом Пројекта започеће се у децембру 2022, а крајњи рок завршетка је мај 2023.

Опис пројекта и Образац захтева су у прилогу.
DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – OPIS PROJEKTA-1
DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – ZAHTEV