Женска кадетска репрезентација Србије завршила је седмодневне припреме одржане у Београду.

Пошто су у 2020. години због пандемије Ковид-19 вируса сва првенства за млађе репрезентативне селекције била отказана, циљ овог окупљања у организацији КСС био је да се провере техничко-тактичке способности свих кошаркашица које имају репрезентативни потенцијал.

Селектор женске кадетске репрезентације Биљана Станковић истиче да је изузетно задовољна залагањем младих кошаркашица.

– Све девојке су дале максимум као на сваком окупљању до сада, а за мене као селектора је најбитније да сваки пут видим њихов помак и напредак и, хвала Богу, сва окупљања смо одрадили без и једне озбиљније повреде. Били смо смештени у хотелу „Сити код“, а тренирали у дворани „Визура“. Имали смо изузетне услове, комплетно особље и управа хотела су нам изашли у сусрет у сваком смислу. Били смо потпуно изоловани што је у овом тренутку заиста најбитније, с обзиром на целокупну ситуацију са Корона вирусом.

Ово окупљање је за кадеткиње било последње ове године.

– Четири пута смо се окупљали у 2020. години, што је дало прилику мом стручном штабу и мени да пробамо око 35 играчица које су се игром у клубовима издвојиле у свом годишту. Изузетно сам задовољна овим припремама, јер смо после овог четвртог окупљања поставили неке основне принципе у нападу и одбрани, исправили основне грешке, тако да нећемо морати тим детаљима пуно да се бавимо на главним припремама на лето – објашњава селектор кадеткиња Биљана Станковић.

Последњег дана припрема, наше најбоље кадеткиње су пратиле ТВ пренос из Истанбула и навијале за старије „колегинице“ против Литванки.