У среду 7. јула 2021. године у хотелу „Парк“ и у хали Основне школе „Кирило Савић“ у Ивањици организована је промоција 24. сезоне Међународног кошаркашког кампа КАСТА.

Кошаркашки савез Србије је претходне године Међународном кошаркашком кампу КАСТА доделио Сертификат-Знак квалитета којим је верификован дугогодишњи предан и квалитетан рад. Преко 26.000 кампера из 43 земље је током 23 сезоне боравило на овом кампу. Ово није само статистички податак, већ и својеврсна гаранција да се на кампу добро ради и да му се кампери радо враћају. Од првог дана постојања, програм и план рада чији је аутор професор доктор Миливоје Каралејић је основа за рад и обуку кампера на чијем спровођењу раде врхунски тренери за рад са млађим категоријама

Трећу годину заредом Међународни кошаркашки камп КАСТА активности спроводи у Ивањици, граду спорта и младих… У сарадњи са локалном самоуправом и ОКК Ивањица, камперима су омогућени врхунски услови за смештај и рад. Зато и број од 130 кампера из разних крајева Србије – Шапца, Сремске Митровице, Беле Паланке, Неготина, Ниша, Лесковца, Бановаца, Београда, у једној смени, није изненађење без обзира на тешко време у коме се цео свет налази.

На промоцији 24. сезоне кампа су се уз бројне званице из света кошарке нашли и генерални секретар КС Србије Златко Болић, председник КС Војводине Саво Рајковић, представници великог броја регионалних кошаркашких савеза, као и локалне самоуправе и хотела „Парк“. Камперима се обратио Златко Болић, након чега су разговарали са Николом Симићем, дугогодишњим прволигашким играчем, капитеном КК Колубара. Након тога, одржана је и свечана Академија на којо су се присутнима обратили Златко Болић, Миливоје Каралејић и директор кампа Срђан Стојановић.

Прва смена Међународног кошаркашког кампа КАСТА се завршава у суботу, 10. јула 2021, а у плану је још пет смена које би требало да окупе више од 700 кампера из земље и света.