Данас је на платоу испред „Штарк Арене“, код „Споменика кошарке“, одржана свечана промоција Рода Јуниорске лиге Србије, Триглав Кадетске лиге Србије и Триглав Женске кадетске лиге Србије за сезону 2022/2023 коју је организовао Кошаркашки савез Србије уз подршку спонзора Триглава и Роде. Промоцији су испред КСС присуствовали потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић, генерални секретар Златко Болић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић. Дресове су младим кошаркашицама и кошаркашима делили представници спонзора директорка маркетинга Триглав осигурања Ивана Вулић Живковић и маркетинг менаџер Роде Младен Докић, као и кошаркашица Црвене звезде Александра Катанић, првотимац Партизана Ален Смаилагић и млади првотимац ФМП Никола Шарановић, који су у прошлости са успехом играли ове лиге…

У овим такмичењима сваки регион наше земље има свог представника и даје шансу младим кошаркашима и кошаркашицама да се такмиче са својим вршњацима из свих крајева Србије. Такмичења су расла из године у годину, а лествица у организицији лига се подиже сваке године. Током сезоне, у свакој од три лиге се одигра 132 утакмице у лигашком делу такмичења, након којих следи финални турнир за првака.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима, присутнима се прво обратила директор маркетинга Триглав осигурања Ивана Вулић Живковић.

– Драго ми је што сам данас овде са вама… Ми смо већ традиционално спонзори Кошаркашког савеза Србије и ово данас је симболична најава почетка нове сезоне. Желим свим клубовима пуно среће у такмичењу и у новим дресовима које ћемо поделити… Желим вам да добро и предано тренирате, да имате праве резултате и сами осетите да сте у овој сезони напредовали.

Испред Роде, говорио је маркетинг менаџер Младен Докић.

– Рода је спонзор Кошаркашког савеза Србије још од 2015. године, од тада смо и насловни спонзори Рода Јуниорске лиге Србије и изузетно ми је драго што помажемо развоју српске кошарке, што ћемо чинити и даље. Свима вам желим добро здравље, успешну сезону, видимо се на финалном турниру…

За говорницу је изашао и потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

– Заиста сам почаствован и пуно ми је срце кад вас све видим овде на промоцији лиге, као и сваке године… Овом приликом желим да се захвалим нашим партнерима и спонзорима Триглав осигурању и Роди, без којих ова такмичења не би била на тако високом нивоу. Наравно да највећу захвалност треба да имамо према Кошаркашком савезу, јако ми је драго што су са нама овде потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић, која, верујте ми, помно прати сва дешавања, као и генерални секретар Златко Болић. Посебну част имам и да поздравим директора „Штарк Арене“, нашег прослављеног репрезентативца Горана Грбовића и да му се захвалим што нам је омогућио да баш овде одржимо промоцију. Ту су и наши репрезентативци Александра Катанић, Ален Самилагић и Никола Шарановић… Сви смо овде због вас, да постанете бољи кошаркаши, жеља нам је да једног дана сви заиграте у овој великој Арени. Ово обраћање желим да завршим речима младог Николе Шарановића у једном интервјуу, да сања да постане капитен репрезентације. Верујем да ћемо сви заједно са вама сањати такве снове, да постанете капитени репрезентације и победници свог живота – поручио је Пројовић.

Триглав група, Рода и Кошаркашки савез Србије успешно настављају дугогодишњу сарадњу у делу спонзорства ових лига млађих категорија. Снажном подршком и ове године заједнички бодримо младе кошаркашице и кошаркаше у новој такмичарској сезони.

ТРИГЛАВ ЖЕНСКА КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Црвена звезда мтс – Београд

СПД Раднички – Крагујевац

Параћин – Параћин

Арт Баскет – Београд

Визура – Београд

ЛО-015 – Лозница

Слога – Пожега

Радивој Кораћ – Београд

Студент – Ниш

Новосадска ЖКА – Нови Сад

Рас – Београд

Војводина 021 – Нови Сад

1. коло

29.10.2022.

СПД Раднички – Војводина 021, Арт Баскет – Рас, Визура – Новосадска ЖКА, Слога – Радивој Кораћ, ЛО-015 – Студент, Параћин – Црвена звезда мтс.

ТРИГЛАВ КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Мега МИС – Београд

Црвена звезда мтс – Београд

Слога – Краљево

Чачак 94 Quantox – Чачак

СПД Раднички – Крагујевац

Беко – Београд

Војводина – Нови Сад

Џокер – Сомбор

Константин – Ниш

Борац Моцарт – Чачак

Партизан – Београд

Динамик Vip Pay – Београд

1. коло

28.10.2022.

Чачак 94 Quantox – Константин.

29.10.2022.

Мега МИС – Динамик Vip Pay, Црвена звезда мтс – Партизан, Слога – Борац Моцарт, Беко – Војводина, СПД Раднички– Џокер.

РОДА ЈУНИОРСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Динамик Vip Pay – Београд

Војводина – Нови Сад

Џокер – Сомбор

Константин – Ниш

Борац Моцарт – Чачак

Партизан НИС – Београд

Мега МИС – Београд

Црвена звезда мтс – Београд

Слобода – Ужице

Раднички 1950 – Крагујевац

Спартак Office Shoes – Суботица

Житко баскет – Београд

1. коло

29.10.2022.

Војводина – Житко баскет, Џокер – Спартак Office Shoes, Константин – Раднички 1950, Борац Моцарт – Слобода, Партизан НИС – Црвена звезда мтс, Динамик Vip Pay – Мега МИС.