Данас је у дворани Радничког на Црвеном крсту одржана свечана промоција Рода Јуниорске лиге Србије, Триглав Кадетске лиге Србије и Триглав Женске кадетске лиге Србије за сезону 2021/2022 коју је организовао Кошаркашки савез Србије уз подршку спонзора Триглава и Роде. Промоцији је присуствовало комплетно руководство КСС – председник Предраг Даниловић, потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић, потпредседник за такмичења Душан Пројовић, генерални секретар Златко Болић, као и син Душана Ивковића Павле, Небојша Илић, млада кошаркашица Арт баскета Вишња Стефановић и млади кошаркаш Партизана НИС Душан Танасковић који су са успехом играли ове лиге…

Пре 12 година на идеју нашег прослављеног тренера недавно преминулог Душана Дуде Ивковића, 2009. године формирана је Јуниорска лига Србије. Управо због тога, промоција је ове године одржана у дворани Радничког на Црвеном крсту, месту на коме се стварала историја југословенске и српске кошарке захваљујући нашем легендарном Дуди, једном од највећих свих времена…

У овим такмичењима сваки регион наше земље има свог представника и даје шансу младим кошаркашима и кошаркашицама да се такмиче са вршњацима из свих крајева Србије. Такмичења су расла из године у годину, а лествица у организицији лига се подиже сваке године.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима, присутнима се прво обратио председник КСС Предраг Даниловић.

– Драго ми је што сте дошли у овако великом броју… Ово је за мене посебно место због мог пријатеља Дуде, није било бољег места за почетак сезоне од ове дворане… Труд који улаже Кошаркашки савез Србије око Јуниорске, Кадетске и Женске кадетске лиге не би био могућ без наших пословних партнера Роде и Триглава, којима заиста доста дугујемо и веома смо им захвални. И овом приликом им се захваљујем из срца… Надам се да ћете имати успешну сезону, будите пре свега фер и поштени према себи, а и према ривалима. На крају крајева, нека победи онај ко буде најбољи… – рекао је Даниловић.

Следећа је на бину изашла директорка маркетинга Триглав осигурања Ивана Вулић Живковић.

– Драго ми је да сам данас овде испред компаније Триглав, као и што је ово историјско место изабрано за овај догађај… Триглав осигурање већ годинама подржава Кошаркашки савез Србије и све селекције КСС. Посебно сам срећна што смо организовали ову промоцију, јер сам сигурна да се међу вама налазе неке будуће светске кошаркашке звезде. Радите на томе и пуно среће…

Испред Роде, говорила је директорка ин-стор комуникација Јелена Митровић.

–  Компанија Меркатор-С са својим брендом Рода годинама уназад је спонзор Кошаркашког савеза Србије и пружа подршку српској кошарци. Још тада смо препознали важност улагања у младе наде и у развој младих талената, па смо већ седму годину заредом спонзори Јуниорске лиге Србије. Верујем да међу вама има много талената и да ће неки од вас направити озбиљне каријере у Србији и ван граница наше земље, али да ћете се увек са поносом враћати да играте за нашу репрезентацију. Желим вам пуно среће и успеха у животу и спортским каријерама.

Испред Кошаркашког савеза Србије, говорио је и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

– Од 365 дана у години за мене је ово један од најлепших дана, дан коме се највише радујем, јер могу да вас видим, поздравим и пожелим вам много успеха. Колико Кошаркашки савез Србије цени ова такмичења најбољи је доказ што је данас овде комплетно руководство Савеза. Захваљујем се председнику Предрагу Даниловићу, потпредседницима Ани Јоковић и Ненаду Крстићу, генералном секретару Златку Болићу, а посебну захвалност заслужују наши спонзори Рода и Триглав без којих лиге не би биле овакве какве јесу… Хвала и младој играчици Вишњи Стефановић која је промотер Триглав Женске кадетске лиге, Небојши Илићу и Душану Танасковићу као промотерима Рода Јуниорске и Триглав Кадетске лиге. Свима вам желим да у будућности сарађујете са Нешом Илићем кроз репрезентацију, односно да у будућности будете добри репрезентативци. Ова промоција је, као што смо рекли, својеврстан омаж великом тренеру Душану Дуди Ивковићу. Желимо вам да будете бољи кошаркаши, а што је најважније, да будете и бољи људи. Хвала вам и срећно свима… – поручио је Пројовић.

Као поносни спонзори Јуниорске, Кадетске и Женске кадетске лиге Србије, Рода и Триглав су, заједничким снагама, и ове године обезбедили свим клубовима ове три лиге гарнитуре дресова у којима ће се такмичити током сезоне. Кошаркашки савез Србије и ове године покрива трошкове службених лица, поклања клубовима лопте и партиципира у трошковима превоза екипа.

Триглав група, Рода и Кошаркашки савез Србије успешно настављају дугогодишњу сарадњу у делу спонзорства ових лига млађих категорија. Снажном подршком и ове године заједнички бодримо младе кошаркашице и кошаркаше у новој такмичарској сезони.

ТРИГЛАВ ЖЕНСКА КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Црвена звезда мтс – Београд

Арт Баскет – Београд

Војводина 021 – Нови Сад

Краљево – Краљево

Радивој Кораћ – Београд

Рас – Београд

Систем 2000 – Смедеревска Паланка

СПД Раднички – Крагујевац

Србобран – Србобран

Срем – Сремска Митровица

Хајдук Вељко Спајић д.о.о – Неготин

ЧА Баскет – Чачак

1. коло

23.10.2021.

ЧА Баскет – СПД Раднички д.о.о. у 14.00

Срем – Србобран у 15.30

Рас – Систем 2000 у 16.30

24.10.2021.

Војводина 021 – Црвена звезда мтс у 12.30

Арт Баскет – Хајдук Вељко Спајић д.о.о. у 14.00

27.10.2021.

Радивој Кораћ – Краљево у 14.20

 

ТРИГЛАВ КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Борац – Чачак

Динамик Vip Pay – Београд

Константин – Ниш

Мега Баскет – Београд

Партизан НИС – Београд

Слобода – Ужице

Слога – Краљево

Спартак Office Shoes – Суботица

СПД Раднички – Крагујевац

Футог НС баскет 07 – Нови Сад

Црвена звезда мтс – Београд

Стар – Нови Сад

1. коло

23.10.2021.

Спартак Office Shoes – Константин у 14.00

Стар – Динамик Vip Pay у 14.30

Слога – Мега Баскет у 15.00

Слобода – Борац у 15.15

СПД Раднички д.о.о. – Футог НС Баскет 07 у 18.30

Црвена звезда мтс – Партизан НИС – Одложено

 

РОДА ЈУНИОРСКА ЛИГА СРБИЈЕ

 Мега Баскет – Београд

Актавис Академија – Лесковац

Динамик Vip Pay – Београд

Борац – Чачак

Војводина – Нови Сад

Константин – Ниш

Нови Пазар – Нови Пазар

Партизан НИС – Београд

Раднички 1950 – Крагујевац

Слобода – Ужице

Стар – Нови Сад

Црвена звезда мтс – Београд

1. коло

23.10.2021.

Партизан НИС – Црвена звезда мтс у 13.30

24.10.2021.

Константин – Војводина у 13.30

Нови Пазар – Раднички 1950 у 15.00

Борац – Слобода у 15.00

Динамик Vip Pay – Стар у 15.30

Мега Баскет – Актавис Академија у 17.00