Током претходних дана, у Бајиној Башти су одржани традиционални турнири региона за дечаке рођене 2008. и 2009. године.

Прво је на програму био турнир региона за младе кошаркаше 2009. годиште који је одржан од петка 3. до недеље 5. јуна, а учествовало је пет екипа из Србије и једна из Републике Српске.

КОНАЧАН ПЛАСМАН: Београд, Западна Србија, Република Српска, Војводина, Централна Србија и Рашко-Косовско-Метохијски регион, Југоисточна Србија.

Најбољи играч турнира за 2009. годиште је Урош Драмићанин из селекције Београда.

Талентовани играчи рођени 2008. године одиграли су двој турнир од среде 8. до петка 10. јуна, са такође шест истих екипа.

КОНАЧАН ПЛАСМАН: Западна Србија, Београд, Република Српска, Централна Србија и Рашко-Косовско-Метохијски регион, Војводина, Југоисточна Србија.

Најбољи играч турнира за 2008. годиште је Андреј Бјелић из селекције Западне Србије.

Током ових турнира, координатори и тренери КСС имали су добру прилику да се упознају са квалитетима талентованих дечака, будућих кандидата за млађе репрезентативне селекције.

Овом приликом, додељене су плакете дугогодишњим регионалним стручним сарадницима КСС Милосаву Рељину из Војводине, Јанку Чокановићу и Добрилу Јојићу из Западне Србије, док ће Милану Медићу из Београда признање бити уручено накнадно. Кошаркашки савез Србије на овај начин им се захвалио на великом доприносу развоју кошарке и посвећености раду са младим играчима и тренерима.