Баскеташи Лимана 3×3 освојили су прво место на „Нови Сад Ултра Челенџеру“, који је протеклог викенда одржан у војвођанској престоници, а чију су реализацију помогли Кошаркашки савез Србије и Кошаркашки савез Војводине. Они су у финалу савладали екипу Амстердама резултатом 21:12. Екипа у саставу Небојша Килијан, Стефан Којић, Александар Ратков и Михаило Васић доминанирала је на новосадском Тргу слободе и убедљиво освојила други по реду турнир ове категорије.

За најбољег играча турнира проглашен је Александар Ратков, а осим Лимана 3×3, и другопласирани Амстердам изборио је пласман на Мастерс турниру у Лозани, који је на програму у августу ове године.

– Било је огромно задовољство играти на овом турниру, прошли пут сам га пропустио због повреде и било је тешко гледати саиграче на терену. Одувек ми је била жеља да наступим на овако великом турниру пред својим суграђанима. Турнир је био тежак, играле су најбоље екипе света, али постигли смо јако добар резултат. Показали смо добру игру и захваљујем се публици која нас је испратила и била део нашег тима – рекао је овогодишњи МВП Александар Ратков.

Јединствени баскет спектакл „Нови Сад Ултра Челенџер“ путем преноса на ТВ Арена Спорт пратило је преко пола милиона људи, док је на трибинама за два дана било више од 4.000 посетилаца. Наградни фонд је износио 40.000 долара. Овај интернационални турнир у баскету 3×3 са статусом ФИБА Челенџер турнира окупио је 16 екипа из свих земаља света. И овога пута Нови Сад је доказао је је центар светског баскета, а организација турнира за коју је био задужен клуб „Аваи 3×3“ могла би да се пореди са највећим светским манифестацијама овог типа.

– Турнир је прошао изнад наших очекивања, редови за време полуфинала и финала су били толико велики да смо отворили и ВИП трибине како би сви имали прилику да гледају један од најбољих баскета на свету, тако да смо презадовољни – изјавио је Страхиња Стојачић испред организационог одбора.

На терену „Нови Сад Ултра Челенџера“, осим Лимана играле су и екипе Уба и Пирота, као и клубови из Америке, Холандије, Кине, Аустрије и Летоније.

Генерални спонзор догађаја била је „Ултра енерџи дринк“, док су покровитељи турнира Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад, а подршку су пружили Кошаркашки Савез Србије, Кошаркашки савез Војводине и компанија „Нинамедиа“. У спонзорском тиму били су Тржни центар „Променада“, „Галенс Инвест“, Арена Спорт, МТС, Лашко, Максбет и Дивна вода.