Женска кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у хотел „Краун Плаза“ и започела припреме за последњу квалификациону утакмицу за пласман на Европско првенство у Шпанији и Француској. Наш тим ће у суботу у Истанбулу одиграти дуел против Литваније који неће имати резултатски значај. Србија је у досадашњем току остварила две победе против Турске и једну против Литваније, па је већ осигурала позицију на шампионату Старог континента.

– То што смо се већ пласирале на Европско првенство не значи да не желимо да победимо сваку утакмицу. Против Литванки у првом дуелу у новембру није било све сјајно и не можемо да се похвалимо да смо одиграле неки претерано добар меч. Покушаћемо да одиграмо боље од тога. Исто тако очекујем да ми младе играчице покажу да су заслужиле позив и да могу да буду део овог сениорског тима – истакла је селекторка наше репрезентације Марина Маљковић.

Она је овога пута окупила у „Краун Плази“ следеће играчице: Ивон Андерсон, Јелену Брукс, Дајану Бутулију, Ану Дабовић, Невену Јовановић, Тину Крајишник, Сару Крњић, Николину Милић, Јовану Ногић, Драгану Станковић, Теодору Турудић, Александру Црвендакић и Сашу Чађо, а њима ће се после вечерашњег тренинга прикључити још неколико кошаркашица из млађе групе које су претходног викенда тренирале у Визури.

– Увек се радујемо окупљању, зато што увек има много позитивне енергије и веома смо срећне што се после неког дужег временског периода поново видимо. Као и сваки пут, против Литваније ћемо ићи да пружимо што бољу партију, да се спремимо и да победимо, јер би било лепо да овај циклус завршимо победом – рекла је Саша Чађо.

Репрезентација Србије утакмицу против Литваније одиграће у суботу у Истанбулу. Наш тим је поред две победе против Турске и једне против Литваније, остварио тријумф и против селекције Албаније, која је касније одустала од такмичења.