Женске репрезентативне 3х3 селекције, сениорска и млада до 23 године, окупиле су се у Новом Саду 9. маја како би се припремале за предстојећа такмичења.

Ово је прво окупљање за обе репрезентације, а све у сврху што адекватнијих припрема за предстојећа такмичења. Сениорке ће учествовати у ФИБА 3х3 квалификацијама за Европско првенство у Тел Авиву (Израел) 3. и 4. јуна 2022, док ће млада репрезентација до 23 године учествовати на Медитеранским играма у Алжиру у периоду од 30. јуна до 3. јула 2022. године.

Комплетан тренажни процес за обе селекције одржава се у Новом Саду, а води га селекторка наших 3х3 репрезентација Наташа Иванчевић, којој у раду помажу Марко Ждеро (селектор мушке 3х3 репрезентације) и Данило Лукић (тренер мушких 3х3 репрезентација).

Селекторка 3х3 репрезентацијe се одлучила за следеће играчице:

Сениорке: Драгана Гобељић, Латинка Душанић, Милица Митровић, Снежана Чолић, Олга Степановић, Александра Рачић, Жаклина Јанковић, Катарина Зец и Тамара Рајић (која ће се због обавеза у клубу накнадано прикључити припремама).

Младе У23: Лена Радуловић, Јована Ђорђевић, Минела Меховић, Александра Соколовић, Ајша Хаџић, Вања Рашић, Ана Перић, Нина Тешић, Ивана Цураковић, Соња Зорић, Тијана Јелић и Ана Вучетић.