Још свега два дана остало је до почетка квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре који се одржава у Београду од 29. јуна до 4. јула.

Селектор Србије Игор Кокошков је одредио 12 играча који ће бранити боје наше земље на Олимпијском квалификационом турниру у Београду.

Дакле, играчи који ће се од 29. јуна до 04. јула борити за одлазак на ОИ у Токију су:

Милош Теодосић

Василије Мицић

Стефан Јовић

Данило Анђушић

Алекса Аврамовић

Огњен Добрић

Драган Милосављевић

Никола Калинић

Дејан Давидовац

Немања Бјелица

Филип Петрушев

Бобан Марјановић

Далибор Илић ће се придружити Николи Милутинову и они ће радити по индивидуалном програму до завршетка квалификационог турнира.

Репрезентација Србије, налази се у групи А, у окиру које ће се састати са Доминиканском Републиком (29. јун, 20:15) и Филипинима (30. јун, 20:15). Две екипе из групе „А“ настављају такмичење 3. јула када се у полуфиналу састају са тимовима из групе „Б“ у којој су Италија, Сенегал и Порторико.

Тип поводом, данас је из „балона“ у хотелу „Краун плаза“ одржана видео конференција за медије на којој су говорили селектор Игор Кокошков и играчи Василије Мицић и Филип Петрушев.

– Трећи дан смо у „балону“, стање је редовно, мислимо на тренинге и
здравствено стање. Данас имамо један тренинг, у дневном смо распореду што мало мења режим рада и живота. Пратимо програм који нам достављају људи из тима. Знамо зашто смо овде, знамо да крећемо са утакмицама у уторак. Момци су мотивисани, орни и са великим узбуђењем чекамо утакмице које нам предстоје. Са нама у „балону“ није Никола Милутинов, он ради по свом програму, уз репрезентацију је, али није у „балону“. Нажалост, Бранко Лазић је данас морао да одустане, заједно смо донели такву одлуку. Он због
здравственог стања не може да настави рад са нама. Он је дошао овде са великом вољом и енергијом да ради, знамо све о Лазићу као играчу и човеку, али нажалост није могао да настави. Имамо 13 играча, имамо вечерас тренинг после чега ћемо имати и завршне састанке ко неће ући у 12, али тај играч ће бити са репрезентацијом у хотелу и у комбинацији за наставак рада, рекао је селектор Кокошков.

Василије Мицић је на конференцији изјавио: – За сада све иде како треба, са јако добром енергијом смо пиступили свему. Немамо никакве потешкоће, у ходу решавамо све изазове. Жеља је да што здравији да уђемо у квалификације. Немамо много времена за припрему овог
турнира, тако да нећемо вероватно бити синхронизовани како бисмо
вероватно били да имамо више времена за рад. Лично ми је драго што се овако велики број играча појавио, што се осећа лепа, хомогена атмосфера. Осећам се добро, хтео сам да играм против Мексика, али било је паметније што сам прескочио, како бих се додатно увео у рад. Осећам се боље. Немамо много времена за уигравање, али верујем да ћемо да направимо добар посао, рекао је Мицић

Центар Филип Петрушев је додао: – Сагласио бих се са свим што су Кокошков и Мицић рекли. Проводимо више времена заједно како бисмо се сви добро упознали. Слушамо Игора, покушавамо да се повежемо што више. Очекивања су највећа“, закључио је најмлађи
српски репрезентативац.