Узимајући у обзир новонасталу веома отежану епидемиолошку ситуацију посебно у Београду, узимајући у обзир специфичност амбијента у коме је планирано одржавање 3×3 турнира „Трофеј краља“ у оквиру Рода 3х3 првенства Србије, Председништво КСБ је, као организатор, на предлог координатора 3×3 такмичења Кошаркашког савеза Србије Бошка Аџића донело одлуку о отказивању 3×3 турнира планираног за 27. јун 2020. у краљевском комплексу на платоу Белог двора у Београду.

Овај турнир ће бити организован када се стекну безбедни услови, јер организација и одржавање турнира у пуном капацитету тренутно никако нису могући. Због веома лоше епидемиолошке ситуације у Београду, није могуће присуство представника краљевске породице нити бројних званица. Уз то, није могућа организација комплетног протокола догађаја, нити је пожељно присуство већег броја публике на малом простору због постојећих и очекиваних епидемиолошких мера.

Једина опција била би да се турнир одржи без публике, што за овакав амбијент и планирани концепт врхунског турнира није прихватљиво. Дакле, нема разлога да се турнир одржи тек реда ради и да се тако умањи значај једног врхунског догађаја. Нажалост, ускратићемо и тренутно задовољство врхунског тунрира, јер су учешће већ пријавиле све најбоље српске екипе. Надамо се да ће се врло брзо стећи услови да се турнир организује на највишем могућем нивоу, што ће моћи да се реализује изузетно брзо јер су сви организациони и технички услови одређени и обезбеђени.