Док и даље сабирамо утиске са Олимпијских игара и бронзане медаље наших 3×3 репрезентативаца, РОДА 3×3 караван нема времена за паузу, па је и овог викенда посетио нову станицу у оквиру Првенства Србије.

Ове недеље РОДА караван преселио се у Лапово, које је четврти пут домаћин турнира државног шампионата. Оно што је потребно нагласити јесте да се побендик турнира директно пласирао на финални турнир првенства Србије, а победник је екипа Бугарин Петрола.

Као и увек, и ове недеље смо уживали у врхунском баскету, а на терену су се посебно издвојиле четири најбоље екипе. Након врло узбудљиве групне фазе, у четвртфинале пласирали су се следећи тимови: КГБ Флингран, Прашина, Бугарин Петрол, Бела Паланка, Бањица, Вулфси, Раља и Батајница.

Након сјајних утакмица, фантастичних потеза и бројних „тројки“, у првом полуфиналу снаге су одмерили Бугарин Петрол и КГБ Филигран, а гости су однели победу резултатом 15:11. У другом полуфиналу, можда мало и изненађујуће, Вулфси су били бољи од Раље резултатом 19:16, па су се нашли у борби за прво место. Али, даље од тога нису могли. Гледали смо сјајну финалну утакмицу, достојну приче да се у Србији игра најбољи баскет, а на крају су као побеници изашли басекташи Бугарин Петрола, који су славили 20:16.

Као и увек, за учеснике и најбоље тимове припремљене су адекватне награде, па је шампион тако награђен чеком на 80.000 динара, вицешампион са 20.000 динара, док је трећепласираном тиму припао пакет спортске опреме Кошаркашког савеза Србије.