У четвртак, 25. новембра, репрезентација Србије ће од 20.00 часова (ТВ СК1) у дворани „Александар Николић“ започети квалификације за одлазак на Светско првенство 2023. године. Први ривал „Орлова“ биће селекција Летоније, док ће наш национални тим три дана касније играти против Белгије у Монсу.

Улазнице за премијерни меч Србије у квалификацијама за одлазак на Светско првенство продају се путем сервиса „Ticket vision“ и сајта www.tickets.rs

Селектор „А“ репрезентације Србије Светислав Пешић је пред дуел са Летонијом изјавио:

– Очекује нас изазовна утакмица против Летоније која има континуитет, јер је током јула и августа играла квалификације и уиграна је, за разлику од нас који смо се скупили пре само неколико дана. То је све почетак једног новог пројекта. Оно што је најважније, тај недостатак уиграности ћемо морати да компензујемо једном великом жељом коју си играчи у ових неколико дана и показали. То је оно што ме чини задовољним и оптимистичним. Публика нам је веома важна, наши навијачи. Ако баш не играмо са најбољим играчима које имамо, онда хајде да сви заједно помогнемо њима да буду још бољи и постану најбољи – поручио је Пешић.

Капитен „Орлова“ Милош Теодосић се у уторак прикључио националном тиму. Он је у сусрет дуелу са Летонијом истакао:

– Улазимо у квалификациони циклус који ће трајати готово две године, а који због система такмичења сваку утакмицу чини веома важном. Летонија уме да буде неугодна, сигурно имају одређену предност када је уиграност тима у питању, али сам сигуран да ћемо показати добру енергију и игру која ће нас довести до жељене победе. Практично смо на новом почетку, надам се да ће и публика то препознати и пружити велику подршку репрезентацији у сутрашњој утакмици – нагласио је Теодосић.