Борац – Бањица Мега 62:79 (18:21, 8:22, 16:21, 20:15)

Пионири Бањица Меге нови су шампиони Србије у узрасту играча до 15 година, пошто су у финалу завршног турнира у Београду победили Борац.

Дечаци из Бањица Меге победу су најавили већ у другом периоду, када су сјајном одбраном Чачане свели на само осам поена, убацили 14 више и на велики одмор отишли са 17 поена предности – 43:26. Уз очекиване осцилације, клинци београдског клуба предност су до краја успели да сачувају, потом и прославе велики успех.

Комплетну статистику финалног меча можете видети овде.

Треће место на финалном турниру припало је Црвеној звезди која је у мечу за бронзу победила Слободу. Црвено-бели клинци су до победе стигли у самом финишу меча, када су серијом 9:0 минимални заостатак – 71:70, претворили у вредну победу.

Комплетну статистку меча за треће место можете видети овде.

ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА

Кошаркашки савез Србије доделио је плакету КК Бањица Мега за сјајну организацију финалног турнира Првенства Србије за пионире 2021/2022. Испред КК Бањица Мега плакету је примио Миодраг Бошњак, спортски директор клуба, а плакету је уручио Душан Пројовић, потпредседник КСС.

Најбољи стрелац финалног турнира у категорији пионира за сезону 2021/2022 је Андреј Лучић из екипе Црвена звезда, који је током турнира постигао укупно 75 поена.

Пехар и пригодан поклон за најбољег стрелца турнира уручио је Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС. Најбољи стрелац турнира добио је и пригодан поклон од пријатеља КСС, компаније Стерлинг, који му је предала Ирена Јекић, представница компаније

МВП финалног турнира у категорији пионира за сезону 2021/2022 је Огњен Срзентић из екипе Бањица Мега који је током турнира сакупио укупно 102 индексна поена.

Пехар и пригодан поклон за МВП турнира уручио је Ненад Крстић, потпредседник КСС, а пригодан поклон од пријатеља КСС, компаније Стерлинг, предала му је Ирена Јекић, представница компаније.

Пријатељ Кошаркашког савеза Србије, компанија Стерлинг припремила је поклоне за све четири екипе које су се нашле на церемонији доделе награда.

Четврто место на финалном турниру припало је екипи Слобода. Пехар за четврто место уручио је Бојан Поповић, комесар такмичења. Поклоне пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић, представник компаније.

Треће место на финалном турниру освојила је екипа Црвена звезда мтс. Бронзане медаље уручили су Драгољуб Аврамовић, селектор репрезентације Србије до 17 година и Александар Глишић, селектор репрезентације Србије до 16 година. Поклоне пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић, представник компаније.

Пехар за треће место уручио је Влада Јовановић, тренер КК Мега Моцарт.

Друго место на Финалном турниру припало је екипи Борца.

Сребрне медаље уручили су Влада Јовановић и Гордан Тодоровић, поклоне пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић, а пехар за друго место предао је Ненад Крстић.

Прво место и шампионску титулу Првенства Србије за пионире за сезону 2021/2022 освојила је екипа Бањица Мега.

Златне медаље уручили су Душан Пројовић и Ненад Крстић, поклоне пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић, а шампионски пехар Душан Пројовић, потпредседник КСС.