АРТ БАСКЕТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА КОМБАНК 63:71 (15:22, 19:14, 15:16, 14:19)

Пионирке Црвене звезде Комбанк постале су шампионке Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Нишу савладале екипу Арт Баскета – 71:63!

Црвено-беле су нешто боље отвориле меч и после шест минута повеле 15:7. До краја прве деонице играло се у истом ритму, а Београђанке су имале од три до седам поена вишка.

На старту другог дела екипа Звезде је заиграла чврсто и ефикасно и за мање од пет минута направила значајну предност – 31:18. Арт је одговорио серијом 11:2 и у финишу полувремена пришао на 29:33, а на велики одмор се отишло при резултату 34:36.

Неизвесност се наставила и у трећој четвртини, када се играло кош за кош. Арт је имао минималну предност, да би у 27. минуту повећао на 47:42. Вратила се Звезда у игру и у финишу ове деонице поново повела 52:49.

Није Арт искористио неколико напада па су црвено-беле у 34. минуту стигле до значајних 59:49. Међутим, није се дао Арт и држао је прикључак, па је у 28. минуту смањио на 62:65. Одбила је Звезда овај напад и подигла на 67:62 на мање од два минута пре краја. Нису црвено-беле прокоцкале предност у завршници и заслужено су постале шампионке Србије.

Комплетну статистику можете видети овде

http://kss-live.com/u15z/live.php?id=art_crv

#Финалној утакмици пионирки присуствовали су потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, чланови УО КСС Драгана Кoнтић и Миодраг Коцић, као и генерални секретар РКСИС Александар Јоцић

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Пригодан поклон, тренерске табле за тренере екипа учеснике данашњег финалног дана уручила је бивша кошаркашица Милена Вучићевић, баш као и поклон УЖКК Студента, организатора овог финалног турнира, за најмлађу играчицу финалне утакмице Петру Цветковић из екипе Црвена звезда Комбак.

# У организацију финалног турнира, која је била сјајна, били су укључени Град Ниш, Регионални Кошаркашки савез Источне Србије, УЖКК Студент и СЦ „Чаир“. Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Граду Нишу за помоћ у организацији Финалног турнира Првенства Србије за пионирке 2020/2021. Испред Града Ниша плакету је примила градоначелница Драгана Сотировски, а плакету јој је предала Ана Јоковић, потпредседница КСС за женску кошарку.

# КСС је доделио плакету и Универзитетском Женском кошаркашком клубу Студент за сјајну организацију финалног турнира, коју је Ратку Станковићу, директору клуба и заменику председника РКСИС предала Ана Јоковић, потпредседница КСС за женску кошарку.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Јана Весић из екипе Арт Баскета са 68 поена, односно 22,7 поена по мечу. Пехар и пригодан поклон Компаније Стерлинг јој је уручио Зоран Тир, стручни сарадник КСС за рад са млађим женским селекцијама.

# МВП играчица финалне утакмице је Мина Ђурђевић из екипе победника са 23 индексна поена, а пехар јој је уручио Зоран Тир. Поклон ваучер за боравак на Старој Планини Компаније СП ризорт најбољој играчици финала предала је Маја Живковић, бивша кошаркашица Студента. Још једну награду за најбољу играчицу коју је припремила Компанија Стерлинг предао је Ратко Станковић.

# Пријатељ Кошаркашког савеза Србије Компанија Стерлинг припремила је поглоне за све екипе на церемонији доделе награда, које су уручиле младе кошаркашице Студента.

# Четврто место на финалном турниру припало је екипи СПД ЖКК Раднички Крагујевац, а пехар за четврто место уручио је Ратко Станковић,

# Треће место освојила је екипа Визура из Београда, бронзане медаље су уручили Маја Живковић и Зоран Тир, а пехар за треће место Миодраг Коцић, члан УО КСС.

# Друго место на финалном турниру припало је екипи Арт Баскета из Београда, сребрне медаље уручили су Александра Стојичић и Миодраг Коцић. Пехар за друго место уручила је Александра Стојичић.

# Прво место и шампионску титулу Првенства Србије за пионирке за сезону 2020/2021 освојила је екипа Црвене звезде Комбанк. Златне медаље уручили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић. Шампионски пехар црвено-белим пиониркама доделила је Драгана Сотировски, градоначелница Ниша.