ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – СРЕМ 66:60 (15:17, 19:8, 14:18, 8:13, 10:4)

Пионирке Црвене звезде МТС су одбраниле наслов шампионки Србије, пошто су у великом финалу завршног турнира у Врбасу после продужетка победиле Срем из Сремске Митровице!

Срем је боље ушао у утакмицу и повео 15:7 у 5. минуту. Звезда се вратила серијом 8:0 и на крају прве деонице било је 17:15 за Срем.

Боље је Срем отворио и другу четвртину и повео 21:16, али су црвено-беле узвратиле серијом 13:4 и повеле 29:25. Наставила је Звезда у јаком ритму и на полувремену имала 34:25.

У уводним минутима треће четвртине Звезда је контролисала резултат, па је у 22. минуту повела 39:26. Погодио је Срем три тројке за два минута и смањио на 35:41, а црвено-беле су по истеку 30. минута водиле 48:43.

У последњем делу игре водила се жестока борба, Звезда је чувала једноцифрену предност, али се Срем није предавао, већ је у 34. минуту пришао на 49:52, а минут касније изједначио – 52:52.

Повео је Срем у 37. минуту 54:53, а у последња три минута видели смо праву драму у којој су се екипе смењивале у вођству, да би се ушло у продужетак.

У додатних пет минута, пионирке Звезде су биле сигурније и смиреније, брзо су повеле са пет разлике, али Срем и даље није одустајао. Ипак, црвено-беле су у завршници биле боље и заслужено су освојиле шампионски пехар.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pionirke/

Комплетну фото галерију са финалног дана можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/vIoorrSHP4fA0Q

У мечу за треће место, Врбас је надиграо Партизан – 74:48.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pionirke/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира ЖКК Врбас доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења Бранко Алексић доделио председнику Врбаса Ивици Лончару.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Јована Поповић из Врбаса са укупно 73 поена. Признање и пригодан поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручио јој је стручни сарадник КСС за млађе женске селекције КСС Зоран Тир.

# МВП играч финалног турнира је Анђела Ладинек из Срема, са укупно 123 индексна поена, а признање и пригодан поклон дао јој је Зоран Тир, као и поклон компаније Стерлинг.

# Четврто место припало је екипи Партизана, а пехар и поклоне Стерлинга уручио је Зоран Тир.

# Пехар за треће место екипи Врбаса, као и поклоне Стерлинга уручио је селектор женске У18 репрезентације Милан Видосављевић, а бронзане медаље Видосављевић и Зоран Тир.

# Пехар за друго место екипи Срема и прогодне поклоне Стерлинга уручио је Милан Видосављевић, а сребрне медаље селектор женске У18 репрезентације Милан Видосављевић и Зоран Тир.

# Златне медаље за прво место и поклоне Стерлинга екипи Црвене звезде МТС доделио je селектор женске У18 репрезентације Милан Видосављевић и Зоран Тир.

# Шампионски пехар пиониркама Црвене звезде МТС уручила је потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић.