РОДА 3×3 караван нема времена за паузу, па смо ове суботице посетили Врњачку Бању, а тамо смо имали прилику да уживамо у врхунском баскету.

На терену су се нашли неки од најбољих српских екипа, а након врло узбудљиве групне фазе, уследила је и елиминациона борба. У четвртфиналу су се најбоље показале екипе Прота, Шпеда, Сремске Мтровице и Змајева, који су се претходног викенда вратили на баскет сцену на велика врата.

Уследила су и полуфинала, а ту смо заиста видели маестралне потезе. Пирот је оправдао улогу фаворита на овом турниру и без много муке победио Шпед резултатом 21:14, а нешто неизвесније било је у дуелу Змајева и Сремске Митровице.

Митровчани су се боље снашли и победили 16:12, те остварили пласман у велико финале. Како то обично бива, свако финале на теренима широм Србије доноси сјајно узбуђење и изузетан квалитет баскета.

Пирот, односно некадашња екипа Земуна, је ставила тачку на сјајне партије у Врњачкој Бањи и сасвим заслужено славила и у финалу. ОВог пута резултат је био 21:13.

Наравно за то су награђени чеком на 100.000 динара, док је пораженом тиму припало 20.000 динара и опрема Кошаркашког савеза Србије.

Ипак, то није све. Као што смо рекли, времена за одмор нема, па се РОДА караван већ у недељу сели у Инђију, па и тамо очекујемо најбоље баскеташе које наша земља има.