Порторико – Србија 68:80 (21:19, 11:28, 14:13, 22:20)

У склопу припрема за ФИБА Олимпијски квалификациони турнир који се у Београду одржава од 29. јуна до 04. јула, репрезентација Србије се налази у Атини где је данас започела учешће на „Акропилис купу“. Ривал „Орлова“ била је селекција Порторика, а момци у плавим дресовима су однелу победу резултатом 68:80.

Од старта меча, првог за тим Србије након окупљања, петорка у саставу Јовић, Марјановић, Бјелица, Анђушић и Добрић је остварила почетну предност уз неколико атрактивних потеза. У другом делу првог периода, екипа Порторика је захваљући шуту из даљине успела да дође до преокрета и да кошем уз звук сирене дође до предности од 21:19. У другој деоници, изабраници Игора Кокошкова су у потпуности преузели контролу над ритмом и током сусрета, што је веома брзо донело двоцифрену предност за Србију, уз максималних +19 (32:51) почетком трећег периода.

Репрезентација Порторика није одустајала, већ је у неколико наврата успевала да свој заостатак смањи и предност Србије учини једноцифреном. Ипак, у састау Србије је било доста расположених играча који су увек проналазили начин да осигурају вођство и сигурно приведу меч крају.

Шансу да заигра на данашњем мечу, добило је свих 12 репрезентативаца које је на располагању имао селектор Кокошков. Најефикаснији је био Филип Петрушев који је забележио 21 поен, док су гра пратили Огњен Добрић са 15. Данило Анђушић са 12 и Бобан Марјановић са 11 поена. Немања Бјелица је са 12 скокова био најбољи у том сегменту игре на вечерашњем мечу.

Комплетну статистику са утакмице Порторикo – Србија можете погледати ОВДЕ.

Наредни меч, „Орлови“ играју већ сутра од 16 часова против Мексика.

Фото: Hellenic Basketball Federation