Женска и мушка 3х3 репрезентација Србије одиграла је своје мечеве првог дана (у оквиру својих група) на међународном 3×3 турниру који се одржава у Сплиту. Даме су оствариле једну победу и два пораза, док су мушкарци били максимални са све три победе.

Такмичарски дан у Сплиту управо је почео једином победом наших дама – савладана је репрезентација домаћина Хрватске резултатом 19:18. Наше девојке су прилично добро шутирале ван линије за два поена у овом мечу (чак осам убачених „двојки“) те им је то и донело коначну победу. На жалост, против фаворизованих Рускиња нису могле да направе изненађење и поражене су резултатом 21:12, иако су прилично изједначено играле у првој половини меча. На половини меча је било 9:9, да би од тог тренутка Рускиње шутевима за два поена направиле недостижну разлику. У последњем мечу у групи Србија је поново доживела пораз, овога пута од репрезентације Румуније резултатом 19:16, у прилично изједначеном мечу у коме су одлучивале нијансе до самог краја. Треба нагласити да су ово били први мечеви које наша женска репрезентација игра у овом саставу.

Мушкарци су, са друге стране, били максимални и остварили све три победе у својој групној фази. У првом мечу савладана је репрезентација Холандије резултатом 19:17, да би потом славили и против репрезентације Хрватске 2 резултатом 21:17. Последњи ривал била је репрезентација Русије, која је баш као и наша до тог тренутка победила исте противнике, те је меч одлучивао о првом месту у групи. Србија је славила резултатом 21:19, обезбедивши прво место након групне фазе.

Сутра (субота, 12.јун) је пред нашим репрезентацијама борба за пласман. Женска репрезентација ће своју четвртфиналну утакмицу играти против репрезентације Француске од 10.20 сати, док ће мушкарцима противник у четвртфиналу бити репрезентација Холандије 2 од 12.20 часова.