Женска кошаркашка репрезентација Србије доживела је пораз на старту међународног турнира у белгијском Кортрајку од домаће селекције резултатом 64:63 (16:24,24:19, 9:6, 15:14).

СРБИЈА: Васић 11, Чађо, Јовановић 2, Брукс 8, Бутулија 3, Црвендакић 5, Андерсон 9, Станковић, Дабовић 12, Шкорић, Дугалић 4, Крајишник 9.

У веома неизвесној утакмици, изабранице Марине Маљковић су имале предност у већем делу, чак и двоцифрену у првом полувремену (25:37). На крају је пресудио шут за три поена Белгијанки, које су у другом полувремену погодиле неке битне шутеве, али исто тако и већи број ухваћених лопти. Победнички погодак за Белгију постигла је Антонија Деларе 23 секунде пре краја. У последњем нападу Србија није успела да дође до прилике да упути шут према кошу.

Србија је играла квалитетно у првом полувремену. Наше кошаркашице су диктирале темпо у првих 20 минута, а уз то су имале одличну реализацију шута за три поена (5-8) и не баш толико добру са линије за слободна бацања (6-10). Борбу у скоку у првом полувремену је такође добила Белгија, али се зато агресивност у игри Србије огледала у чак 12 продатих лопти Белгије, односно седам украдених наше екипе.

Србија ће у Кортрајку одиграти још две утакмице – у суботу против Нигерије, односно у недељу против Порторика. Оба дуела почињу у 17 часова.

Изабранице Марине Маљковић припремају се за Европско првенство које 17. јуна почиње у Валенсији. Репрезентација Србије ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе. Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противници у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.