Женска кадетска селекција Србије – играчице не старије од 16 година – доживела је пораз у другoм колу ФИБА Челенџера у Сан Фернанду. Бољи од тима који води Биљана Станковић, био је домаћин, Шпанија – 40:58 (8:19, 12:10, 11:9, 9:20)

У трећем колу турнира Србија сутра од 17,30, игра против Литваније.

Шпанија је већ од старта показала зашто важи за првог фаворита за освајање првог места ФИБА Челенџера у Сан Фернанду, које – да подсетимо – води на Светско првенство играчица до 17 година, 2022. у Мађарској. Двоцифрен капитал домаће кошаркашице су стекле већ у  првом периоду, разлику до краја одржавале.

Није то значило предају нашег тима. Уследили су много квалитетнији минути у игри изабраница Биљане Станковић. Међутим, Шпанија – пре свега физички доста јача – успела је да осујети сваки покушај Србије да се приближи. Да би потом нашим девојкама понестало снаге, што је Шпанија искористила и убедљиво добила последњи период. Истовремено, то је значило и убедљиву победу.

Марија Авлијаш је поново била најефикаснија. Сада је бројала до 15 поена, с тим да је већину убацила са линије пенала. Двоцифрена је била још Милица Докић, која је убацила 12 поена. Ана Милановић је још једном показала да може да буде озбиљна снага у рекету. Поред физички доминантних Шпањолки успела је да ухвати 15 скокова. А посебне похвале заслужује за чак 7 украдених лопти.

Комплетну статистику можете видети овде.