Србија 3×3 је доживела први пораз на Олимпијским играма у Токију у полуфиналу, пошто је репрезентација Русије била боља и на крају убедљиво славила резултатом 21:10.

Сам старт меча наговештавао је изједначену борбу, али са првом убаченом „двојком“ руске репрезентације и оствареном предности од више од три поена разлике видело се да ће репрезентација Србије имати веома тежак задатак да се врати. Тако је и било, сваки покушај да се нешто у игри промени, како у нападу тако и у одбрани, није био успешан. Србија је поред лоше игре и веома брзо ушла у бонус, што је још више отежало ситуацију. Сам резултат заиста најбоље приказује однос снага на терену на данашњем полуфиналном мечу – Русија је била боља у свим параметрима игре и заслужено славила.

Репрезентација Србије је шутирала за два поена 11-2, док су Руси имали 12-5, што је један од најбитнијих статистичких параметара у којима лежи пораз Србије. Треба нагласити да су неке од постигнутих двојки руске екипе биле из изузетно тешких и брањених позиција, што још више психолошки утиче на противничку екипу.

Пред репрезентацијом Србије је још један меч, борба за бронзану медаљу, на овом историјском Олимпијском 3×3 турниру, а надамо се да ће се наша екипа вратити физички и ментално за овај меч који се игра од 21.15 часова по локалном (14.15 сати по српском времену). Противник Србије ће бити репрезентација Белгије која је у другом полуфиналу поражена од Летоније резултатом 21:8.

Наш репрезентативац Александар Ратков рекао је после меча:

– Веома лоша партија против Русије коштала нас је првог пораза на турниру, али у најгорем могућем тренутку. Преостало време пред меч за бронзу треба да искористимо да се физички и ментално вратимо и да пружимо партију каква се од нас очекује. Желимо да победом завршимо учешће на Олимпијским играма.

Дакле, у мушком финалу ће играти Русија и Летонија од 15.25 по српском времену, а овај меч ће судити наш реномирани ФИБА судија Јасмина Јурас, која ће пре тога делити правду и у женском дуелу за бронзану медаљу између Француске и Кине.