Јуче је у Краљеву у просторијама регионалног Рашко-косовско-метохијског савеза одржан састанак са представницима клубова са тог региона који у свом саставу имају женске селекције.

Састанак је организован на иницијативу потпредседника КСС за женску кошарку Ане Јоковић и члана комисије за женску кошарку КСС Тање Живановић , уз подршку органа РКС РКМ. Састанку је присуствовао и потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, као и представници клубова из Новог Пазара, Врњачке Бање, Тутина, Звечана, Косовске Митровице и, наравно, домаћина Краљева.

У врло контруктивним дискусијама клубови су разложно изнели стање у својим срединама и исказали жељу да имају већи број такмичења како би играчице, којих је све више у тим срединама, напредовале. Клубови су, такође, исказали жељу за едукацијом тренера, одржавањем контролних тренинга и већом анимацијом девојчица.

Након квалитетних и конструктивних дискусија, састанак је окончан са закључком да је досадашња сарадња са КСС и РКС била изузетно квалитетна, а да постоји простор да она буде још боља.

Такође РКС РКМ ће се активно укључити у решавање и превазилажење проблема који имају клубови, као што је то чинио до сада.