У среду 13. априла у 18.30 часова (ТВ Арена спорт 3), у дворани „Баскет сити“, почиње финална серија плеј-офа Прве женске лиге Србије, у којој ће се за наслов шампиона борити Црвена звезда мтс и Арт Баскет.

Црвено-беле имају предност домаћег терена због бољег пласмана на крају лигашког дела такмичења, а тренер Црвене звезде мтс Драган Вуковић изузетно цени ривала у финалу.

– Колико се могло рећи да је екипа Арта прошле сезоне била изненађење и освежење лиге, ове сезоне то је једна респектабилна екипа, стабилна, млада, полетна и у добром систему тренирања. Очекујем тешку серију у којој ће се, сигуран сам, играти добра кошарка. Верујем да ће ово финале направити добру промоцију женске кошарке у Србији – каже Вуковић.

Шеф стручног штаба Арт Баскета Милан Видосављевић изнео је очекивања пред старт финалне серије.

– Пре свега, желео бих да искористим ову прилику и јавно честитам мојој екипи на још једном финалу. Како прошле сезоне, тако и ове налазимо се у оба финала, по чему смо јединствени у држави. Тиме смо још једном потврдили нашу константност и на то сам веома поносан. Што се самог финала тиче, ово су дефинитивно две најквалитетније екипе у лиги, што су и потврдиле током целе сезоне, финалом Купа и сада финалом плеј-офа лиге. Наравно, када смо већ ту, имамо права и да се надамо, али, пре свега, наш циљ је да прикажемо добру игру на свакој утакмици, да енергетски будемо онакви какви умемо и да једноставно уживамо у овим утакмицама – поручује Видосављевић.

Финална серија игра се до три победе.

Teрмини утакмица су 13. април у 18.30 у дворани „Баскет сити“, 17. април у 15.00 у дворани „Мега Фектори“, 20. април и уколико буде било потребе 27. и 30. април, а термини ће бити одређени накнадно.