Факултет за физичко образовање и васпитање у Нишу – Мини Баскет предавање

На Факултету за физичко васпитање (ДИФ) у Нишу 5. маја 2022. године председник Мини баскет удружења Србије Раде Георгиевски је одржао презентацију Мини баскет Србије студентима четврте године, где је било присутно преко 110 студената.

 

Десети међународни мини баскет фестивал „Сачувајмо децу“ у Бујановцу

У Бујановцу је од 6. до 8. маја 2022. године организован 10. међународни мини баскет фестивал „Сачувајмо децу“

Првог дана фестивала одржана је промоција фестивала и књиге Мини баскет аутора председника Мини баскет удружења Србије Радета Георгиевског.

На промоцији су учествивала деца из ОШ „Мухарем Кадриу“ и ОШ „Бранко Радичевић“. Такође, присуствовала су и деца предшколске установе „Наша Радост“. Том приликом господин Георгиевски обратио се присутнима, а након тога је одржао показни тренинг, где су тренери и чланови ОКК Плеј 017 асистирали.

На крају промоције сва деца су се опробала у игри под обручима, као и на свим станицама које је поставио Раде Герогиевски заједно са асистентима из ОКК Плеј 017.

Другог дана фестивала, одиграла се ревијална утакмица кошаркаша у колицима између Црвене звезде Сингидунум и Соко из Београда. Први пут је публика у Бујановцу имала прилику да види како изгледа играти кошарку у колицима. Сви заједно смо могли да уживамо у борбености и прелепим кошаркашким потезима ових људи. Велики број навијача, али и званица, присуствовало је утакмици, а међу њима и представници међународне заједнице који су једни од донатора фестивала, а пре свих ОСЦЕ. Такође, на утакмици су били и представници Параолимпијског Савеза Македоније и Параолимпијског савеза Србије. На крају утакмице председник Мини баскет удружења Србије Раде Георгиевски, др. Душан Николић, Дарко Трајковић играч КК Пантери Врање и Ненад Стајић, председник ОКК Плеј 017, поделили су играчима медаље, захвалнице и пехаре, као и представницима савеза.

Трећег дана фестивала одигране су утакмице најмлађих. На фестивалу је било присутно 12 клубова и око 1.000 деце из Србије и Северне Македоније. Одиграно је преко 60 утакмица на пет постављених терена у хали „КСЦ Младост“.

На фестивалу су били присутни председник Мини баскет удржења Србије Раде Герогиевски које се обратио присутнима, представник ОСЦЕ шеф канцеларије у Бујановцу Кирон Реид, шеф кабинета председника општине Бујановац Сали Салиху, председник РКСЈС Вуле Вуковић и многи други. Сва деца су била награђена медаљама и захвалницама, а клубови пехарима.

 

Први Мини баскет Трофеј у Жаркову

У Спортској хали Жарково у Београду 14. и 15. маја 2022. године одржан је први Мини баскет Трофеј.

Први пут после паузе због Ковид 19 пандемије у Београду је одржан Мини баскет Трофеј. Пријавило се и учестовало 14 екипа из Београда, а сва деца су добила медаље, а клубови одговарајуће пехаре. Све је протекло у најбољем реду, а деца су кућама отишла срећна и задовољна.

 

Трећи Међународни мини баскет фестивал „Срећно детињство

Трећи Међународни мини баскет фестивал „Срећно детињство“ одржан је 28. и 29. маја 2022. године. На Фестивал се ријавило 17 клубова и три основне школе из Србије (Бујановац, Врање, Владичин Хан, Власотинце, Лесковац, Бојник, Ниш) и Северне Македоније (Скопље, Куманово и Тетово). Укупно је пријављено 53 екипе (мини баскет клубова) и 40 школских екипа, а одиграно је 76 утакмица. Број учесника је био између 1.200 и 1.300. Треба подсетити да се овај фестивал није одржавао две године због Короне.

Гости фестивала били су председник Регионалног кошаркашког савеза Јужне  Србије Вуле Вуковић, генерални секретар Регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије Веселин Марјановић, председник Мини баскет савеза Србије Раде Георгијевски.

 

  1. Међународни мини баскет фестивал „Сећање на Лилкета“

У Земуну је 4. и 5. јуна 2022. године одржан 18. Међународним мини баскет фестивал „Сећање на Лилкета“.

Фестивал се одиграо на отвореним теренима КК Младост.

 

Традиционални фестивал „Ранко Жеравица“ у Кикинди

У Кикинди је 11. и 12. јуна 2022. године одржан традиционални фестивал „Ранко Жеравица“ по 17. пут.

За два дана фестивала одиграно је преко 40 утакмица на два терена у хали „Језеро“ у Кикинди, а учестововале су 22 екипе у две узрасне категорије – деца узраста седам и осам година и деца узраста девет и десет година.

Уз све превентивне мере против ширења Ковид 19 пандемије, Ковид 19 редаре и уз коришћење клима уређаја у хали, све је протекло у најбољем реду. Сва деца су награђена медаљама, а тимови пехарима и захвалницама.