Председник Републике Србије Александар Вучић примиo je вечерас женску кошаркашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на Европском првенству.

„Целу Србију сте обрадовале, поносни смо на вас.  Нисмо веровали када сте Италију победиле, па Шпанију, те тешку Белгију, и у финалу Француску. Марина, надиграла си француског тренера. Много хвала на свему што сте урадиле за наш народ и што сте за Видовдан донеле трофеј“, рекао је председник Вучић и додао да се сви надамо још једној медаљи на предстојећим Олимпијским играма. Он је нашим кошаркашицама пожелео  још много успеха у будућности.

„Што се државе тиче, она ће урадити свој посао и обезбедити потребан новац. Побеђујте што је могуће више, донесите радости нашем народу. За вас је навијала Србија, Република Српска и наш народ свуда у региону. Желимо да будете успешне, да увек побеђујете“, нагласио је председник Вучић и честитао и Kошаркашком савезу Србије, а посебно селекторки Марини Маљковић.

Пријему златних кошаркашица у Председништву Србије присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник ОKС Божидар Маљковић, председник Kошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседница за женску кошарку KСС Ана Јоковић.

Председник КСС Даниловић поклонио је председнику Србије Вучићу дрес са потписима наших златних репрезентативки.