РОДА 3×3 првенство Србије је настављено и овог викенда, а караван се преселио у Чачак, где смо имали прилику да гледамо врхунски баскет, на какав смо и навикли.

Чачак се и овог пута показао као сјајан домаћин, те је тако угостио неке од најбољих српских екипа, а титулу су понели баскеташи Крагујевца. Они су на тај начин прекинули доминацију екипе Уба, која је „везала“ четири титуле у домаћем првенству.

У првом четвртфиналном дуелу, Анонимуси су савладали Чуку са 21:15, док је Крагујевац био убедљив против тима Бунт са 22:8. КГБ Филигран су елиминисали Крупањ резултатом 21:15, а најнеизвеснији окршај елиминационе фазе, играли су Раља Гранд Слот и Прашина, а искуснији састав Раље био је успешнији са 21:20.

Прво полуфинале донело нам је дуел Анонимуса и Крагујевца, а после велике борбе и неизвесне утакмице славили су Крагујевчани резултатом 18:16. У другом полуфиналном дуелу, Раља је савладала Филигран 19:17 и тако заказала борбу за трофеј.

Велико финале донела нам је велику борбу, као што смо и очекивали, а на крају су славили баскеташи Раље и то резултатом 22:16, те тако освојили чек на 100.000 динара, док је Крагујевчанима припало 20.000 динара.

Додаћемо још и да смо у Чачку гледали и јуниоре, а најбоље су се показали баскеташи Мамбе, који су у финалу победили Жигосане у рекету са 20:17.

Подсетимо, првенство се наставља већ у недељу, када се РОДА караван сели у Лазаревац.