Репрезентативци Србије узраста до 16 година посетили су данас „Kућу кошарке“ предвођени селектором Драгољубом Аврамовићем. На ФИБА Челенџеру који се играо у Новом Саду освојили су прво место и директно се пласирали на Светско првенство У17 следеће године.

Кадетска селекција Србије је на овом такмичењу је приказала изванредну игру и велики потенцијал.

Делегацију У16 репрезентације Србије примио је председник Kошаркашког савеза наше земље Предраг Даниловић и генерални сектретар Златко Болић.

Даниловић је перспективним српским кошаркашима честитао на изванредној игри и великом успеху.

-Честитам играчима, честитам стручном штабу и тренеру, ви сте најзаслужнији за овај велики успех. Ово ће вам остати у лепом сећању за цео живот. Били сте хендикепирани неиграњем тројице ваших колега а ипак сте изборили прво место. Ваш однос према игри и репрезентацији и ово што сте урадили је за сваку похвалу и поштовање  – рекао је Даниловић.

Драгољуб Аврамовић селектор репрезентације се у име стручног штаба захвалио председнику Даниловићу на фантастичним условима за припреме које су им омогућене.

-Захваљујем се Кошаркашком савезу Србије, родитељима, клубовима, као и играчима на великом пожртвовању. Надам се да смо оправдали очекивања и да ћемо следеће године на Светском првенству бити конкурентни за освајање једне од три медаље, а зашто не и златне.