Протеклог викенда најбољи баскет у склопу РОДА 3×3 каравана био је у Инђији. Предстојећег викенда, очекују нас чак два турнира, а домаћини ће бити Пожаревац и Нови Сад.

Најпре ће РОДА терени бити постављени у суботу на кружном току у центру Пожаревца, док нас у недељу очекује наставак шампионата на платоу испред дворане СПЕНС. У Новом Саду је број сениорских екипа ограничен на 12, а у јуниорској конкуренцији ће учествовати шест тимова.

Турнир у Новом Саду има и хуманитарни карактер под слоганом „Кошаркашки савез Војводине уз малу Лану“. На самом турниру биће промовисана акција за помоћ у лечењу мале Лане Јовановић слањем СМС порука са 808 на 3030, као и прикупљање финансијске помоћи на лицу места.

Екипе се могу регистровати преко play.fiba3x3.com. За турнир у Пожаревцу пријава је отворена још два дана, а за Нови Сад још три дана. За додатне информације пратите 3×3 Serbia.

Тренутно, на првом месту у генералном пласману је екипа Уба, која је тријумфовала на три од четири до сада одржана турнира.