Друга станица баскеташког РОДА 3×3 првенства Србије је Крагујевац. Најбоље српске екипе 15. маја ће играти у „Великом парку“ у овом граду, који организује званични турнир по 11. пут.

Након што је прошле недеље сезона званично отворена у Сремској Митровици, а до трофеја су стигли баскеташи Лимана, у Крагујевцу титулу брани Уб. Убљани стижу без својих великих појачања, али нема сумње да су један од главних фаворита за висок пласман.

Шампион из Крагујевца носи чек на 100.000 динара и опрему за баскет, док ће финалиста, поред опреме, добити и новчану награду од 20.000 динара.

Пренос уживо можете пратити на Јутјуб каналу Кошаркашког савеза Србије.

Кратка напомена уочи турнира:

– Услов за учешће је да сваки играч има лекарски преглед важећи у тренутку наступа (не може бити старији од шест месеци у тренутку наступа).

– Екипа која је извршила званичну пријаву за турнир а из неког разлога нема могућности да учествује у обавези је да турнир откаже локалном организатору или особама Кошаркашког савеза Србије задуженим за 3х3 такмичења на неки од одговарајућих начина (телефонским путем, порукама, мејлом, преко друштвених мрежа). Отказ мора бити најмање 24 сата пре дана одржавања турнира. У случају да екипа не изврши благовремени отказ, аутоматски се кажњава новчаном казном у висини 50 одсто котизације за учешће на турниру који нису отказали, екипа се суспендује до уплате предвиђене казне.

– У пријави за учешће (за екипе које своју пријаву врше преко локалног организатора у писаној форми) обавезно је уношење контакт података са мејл адресом и телефоном.

– Екипе и појединци-играчи који не изврше уплату заосталих казни, немају право наступа у сезони 2021. до измирења дуга.