Ново искушење за женску кошаркашку репрезентацију Србије на Олимпијским играма биће утакмица против селекције коју су савладали пре месец дана у четвртфиналу Европског првенства и тако је скинули са европског трона. Шпанија је у Токио стигла јача за две играчице, које због короне нису наступиле у Валенсији, а у првом колу савладала је после велике борбе екипу Kореје са 73:69. Меч Шпаније и Србије игра се у четвртак у 10.20 часова по средњеевропском времену у Саитама Супер Арени.

Знамо да нас као и увек чека изузетно тешка утакмица против Шпаније. Морамо да извучемо поуке из дуелу са њима на Евробаскету, као и прве утакмице на олимпијском турниру против Kанаде. Шпанија је мотивисана и биће спремна да казни сваку нашу грешку. Верујемо у нашу игру и припрему за ту утакмицу. Спремне смо да одиграмо свих 40 минута на високом нивоу, јер ће то бити једини начин да их победимо и у Токију – истакла је капитенка Јелена Брукс.

И Невена Јовановић се слаже да је кључ дуела против Шпаније у доброј припреми и фокусу.

-Веома добро познајемо снагу Шпаније, поготово са две играчице које нису биле у саставу на Европском првенству. Биће сигурно веома мотивисане, јер смо их у Шпанији пред домаћом публиком избациле из борбе за медаљу. Нама остаје да поновимо све оне добре ствари и исправимо грешке из тог четвртфиналног дуела на Евробаскету, како би дошле до прилике да упишемо још једну победу – закључила је Јовановић.

У другом дуелу у овој групи, од 3 сата ујутро се састају поражени из првог кола – Kанада и Kореја. Пласман у четвртфинале обезбедиће по две првопласиране екипе из све три групе, као и два боља трећепласирана тима. Србија је на претходним играма у Рију освојила бронзану медаљу, а пре месец дана је на Европском првенству у Шпанији вратила титулу шампиона Европе.