Женска кошаркашка репрезентација Србије свој први меч на Олимпијским играма одиграће у понедељак у 10.20 часова по средњеевропском времену. Противник у Саитама Супер Арени биће репрезентација Kанаде, која је остала велики дужник нашем тиму на претходним играма у Рију. Тада је у групној фази Србија испустила вођство од 18 поена разлике и на крају доживела пораз од Kанаде са 71:67.

– Очекујем да ће то бити тешка утакмица. Ми смо спремне и желимо да дамо све од себе. Знамо да је Kанада екипа која игра 40 минута јако и до последњег тренутка не одустају, тако да мислим да ће кључна ствар бити да наш фокус буде све време на високом нивоу – истакла је Тина Kрајишник.

Ивон Андерсон је свесна одакле ће претити највећа опасност у дуелу са Kанађанкама. – Биће то веома изазовна утакмица за нас. Оне играју физички врло снажно, агресивне су и у одбрани и у нападу. Очекујем да ће утакмица бити у веома брзом ритму. Ми смо навикле на то и спремне смо за велику борбу, закључила је Андерсон.

Поред Србије и Kанаде, у групи су још Шпанија и Kореја. Пласман у четвртфинале обезбедиће по две првопласиране екипе из све три групе, као и два боља трећепласирана тима. Србија је на претходним играма у Рију освојила бронзану медаљу, а пре месец дана је на Европском првенству у Шпанији вратила титулу шампиона Европе.