Женска сениорска репрезентација Србије биће у првом шеширу жреба за Европско првенство 2021, саопштила је ФИБА Европа!

Жреб за женски Евробаскет, који ће се од 17. до 27. јуна 2021. одржати у француском Стразбуру и шпанској Валенсији, заказан је за понедељак 8. март 2021. тачно у подне, у Валенсији. Национални тимових, њих 16 који су изборили учешће на ЕП, биће подељени у четири шешира са по четири тима, на основу резултата на претходном Европском првенству 2019. и резултата у минулим квалификацијама за ЕП 2021.

Поред Србије, у првом шеширу су Шпанија, Француска и Белгија. Други шешир чине Шведска, Русија, Словенија и Италија, у трећем су Белорусија, Чешка, Црна Гора и Турска, а у четвртом Словачка, Хрватска, БиХ и Грчка.

Као и претходних година, домаћини су имали право да изаберу по једну „партнерску федерацију“ чија ће репрезентација играти у њиховој држави. Французи су тако изабрали Белгију која ће у групној фази играти у Стразбуру, али ове две репрезентације неће играти у истој групи јер су у истом шеширу. Шпанци су се одлучили за Словачку, па ће ови тимови бити у истој групи у Валенсији.

Директан пренос жреба можете у понедељак 8. марта од 12.00 сати да пратите на YouTube каналу ФИБА, као и преко фејсбук странице EuroBasketWomen.