Мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије отпутовала је данас (недеља 19. јун) у белгијски Антверпен где ће од 21-26. јуна покушати да потврди да се код нас игра најбољи 3х3 “баскет” на свету.

“Баскеташи” Србије ће прво летети из Београда за Минхен, а потом из Минхена за Брисел, где ће их чекати домаћини првенства и транспортовати за Антверпен.

Подсећамо да је репрезентација Србије до сада освојила четири златне медаље на Светским првенствима (уз једно сребро), али последња медаља са овог првенства је стигла у витрине КСС још 2018. године (Манила, Филипини). Репрезентација Србије је прошлогодишњи освајач златне медаље на ФИБА 3х3 Европском првенству (Париз), али и освајач бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију.

Пут Антверпена  кренула је екипа у саставу: Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Страхиња Стојачић и Михаило Васић, док их прати стручни штаб у саставу: Марко Ждеро – селектор, Данило Лукић – тренер, Стојан Субашић – физиотерапеут, уз тим менаџера репрезентације Горана Војкића.

Репрезентација Србије ће своје прве мечеве у оквиру групе А играти у уторак, 21. јуна, прво против репрезентације Новог Зеланда (од 11.55 сати), а потом и против Порторика (од 14.55 часова). Последња два меча у групи Србија ће играти у четвртак (23. јуна) и то прво против Бразила (од 12.20 часова), а потом од 14.00 сати против Француске. Неопходно је заузети једно од прва два места у групи како би се репрезентација Србије пласирала у четвртфинале првенства.

Четвртфинални мечеви  заказани су за суботу (25. јун) од 16.35 сати, да би у случају пласмана у полуфинале (и борбу за медаље) наша репрезентација наступала и последњег дана такмичења – у недељу 26. jуна од 18.10 сати.

Све мечеве са ФИБА 3х3 Светског првенства у Антверпену можете пратити на званичом сајту ФИБА 3х3 Светског првенства на адреси:
https://www.fiba.basketball/3x3WorldCup/2022, али и на официјелном
“ју-тјуб” каналу ФИБА 3х3 на адреси: https://www.youtube.com/c/FIBA3x3.

Директни преноси читавог првенства биће доступни и на каналима Спорт Клуб (СК 1).