Екипа Сигме нови је шампион турнира РОДА 3×3 првенства Србије у Косовској Митровици. У великом финалу, савладали су тим Муззика са 21:18. Треће место припало је тиму КВ.

Рода првенство Србије по трећи пут је било у Косовској Митровици, а турнир, који ове године носи име „Меморијал Дејан Васић“, због лошег времена је одржан у Хали спортова. Организацију су помагали и Кошаркашки клуб Центар из Косовске Митровице, уз спонзоре – Триглав осигурање, РОДА, Лашко и Интерспорт.

После више него узбудљиве групне фазе, у четвртфинале су се пласирали Муззик и Маркет М, КВ и Данкос ТВ КМ, Сигма и Центар КМ, као и Рад Зубин Поток и 3×3 НП.

Муззик је у сусрету са екипом КВ славио резултатом 21:12, те су тако изборили финале, док им је ривал била екипа Сигме после тријумфа над тимом НП са 21:18. У борби за титулу, екипа Сигме је стигла до трофеја победом над Муззиком са 21:18.

Победницима турнира је припао чек на 80.000 динара, док ће другопласирани добити 20.000 динара и робне награде КСС, а за екипу која освоји треће место су такође осигурани поклони Савеза.

Наредне недеље, очекује нас Челенџер у Новом Саду, а потом и РОДА турнир у Кладову.