Треће издање професионалног баскет турнира „3×3 Смедерево“ ове године одржава се на главном градском тргу, а оно што је посебно важно јесте да је овај турнир од прошле године турнир А категорије.

Иначе, турнир предстваља једну од станица 3×3 каравана које се налазе у склопу РОДА 3×3 првенства Србије и као такав је под директним патронатом Kошаркашког савеза Србије и ФИБА 3×3, а ове суботе пружа нам велику забаву и прави спектакл.

Окупиле су се у Смедереву бројне српске екипе, пружиле су нам прави баскеташки спектакл, а после узбудљиве групне фазе – на ред су дошли елиминациони мечеви.

У првом четвртфиналу, после велике борбе, Сокобања је савладала Муззик резултатом 21:17 и тако још једном потврдила квалитет, пошто ове сезоне неретко стиже до завршнице такмичења.

Мање неизвесности видели смо у другом мечу четвртине финала, Вукови су савладали Wuxi са 21:13, да би у трећем четвртфиналу Kрупањ потврдио доминацију ове сезоне и елиминисао Гардош, пошто је славио са убедљивих 22:10.

Мало изненађење видели смо у последњем четвртфиналу, Векол је славио против Мрчајеваца са убедљивих 21:12.

А, онда смо прешли и на полуфинала. Kрупањ је још једном показао да је апсолутни фаворит у Србији и без много муке победио је Сoкобању са 21:7. Мало неизвесније било је у другом полуфиналном дуелу, Вукови су савладали Векол 21:10.

У великом финалу гледали смо сјајан дуел Kрупња и Вукова, који су ове године већ освајали титуле на турнирима у Србији. Очекивано, видели смо велику борбу и сјајну игру оба тима, а питање победника решено је тек након продужетка – Kрупањ је славио резултатом 20:18.

Kада се ради о јуниорима, у финалу су се нашли Векол и Бановци, а Векол је славио резултатом 21:14 и понео титулу шампиона.