Селекторка српске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић отворила је врата тренинга на Златибору камерама Удружења кошаркашких тренера Србија. На тај начин, сви чланови Удружења имаће прилику да погледају два интересантна предавања српске селекторке.

Марина Маљковић је уз демонстрацију млађих репрезентативки Србије објаснила своје принципе одбране један на један у зони шута, уз прецизно појашњење положаја тела и руку, рада ногу, померања на страни одбране и страни помоћи, као и одбране на лоу посту. У другом предавању, српска селекторка је посебну пажњу посветила пресингу „човек“. Она је у теоријском делу објаснила којих се принципа држи, а потом је и демонстрирала ситуације из игре, као и које све вежбе користи од ситуације „1 на 1“ до ситуације „5 на 5“.

Београдска кошаркашка клиника у организацији Удружења кошаркашких тренера Србије ове године слави вредан јубилеј – 20 година од првог издања и одржаће се он-лајн почетком јула, а поред Марине Маљковић, предавања ће држати још нека велика тренерска имена.

Женска кошаркашка репрезентација Србије налази се на Златибору где се припрема за два велика такмичења која је очекују овог лета – Европско првенство у Валенсији и Олимпијске игре у Токију.