Наша Соња Васић изабрана је за МВП Европског првенства у Валенсији!

Сјајна Соња се уједно нашла и у најбољој петорци шампионата, уз Жули Алемон (Белгија), Ему Месеман (Белгија), Енден Мијем (Француска) и Џонкел Џонс (БиХ).

Награду за најбољу играчицу Соњи је доделио Хорхе Гарбахоса, председник Кошаркашког савеза Шпаније.

Сребрне медаље Францускињама и златне медаље нашим девојкама доделили су председник ФИБА Европа Тургај Демирел и извршни директор ФИБА Европа Камил Новак.

Шта после невероватног успеха каже МВП ЕП Соња Васић?

– Од почетка причам да не желим претерано ни пажње, јер завршавам каријеру. Кад сам доносила ову одлуку, била сам свесна да нема бољег краја него да сам са њима овде. И сада када причамо о томе како сам одиграла турнир, то је највише због њих. Могла бих сад да споменем неку играчицу која мени приђе и каже: Ајде Соле ти ово решаваш. Оне извлаче најбоље из мене. Чињеница је да смо некако заокружиле ову причу ове генерације. Када је 2015. деловало да је нереално да ово освојимо, из године у годину бити ту на врху и онда поновити опет злато ове године, стварно мислим да је феноменалан успех за нашу генерацију. На страну резултат, чињеница како се ми боримо и како играмо за ову земљу, доказ је колико то нама значи, а говори и много о карактеру сваког члана овог тима.

О финалу…

– Било је као 2015. Ми када испунимо те неке наше циљеве, нема драме. У финалу је прва утакмица када се ми напокон мало опустимо. Видите да је доста играчица које су током првенства играле у грчу, сада почињу да показују сав свој потенцијал. Сада ми је било лако да играм, јер знам да не морам да се бринем, не морам да преузимам одговорност. Била је ово утакмица у којој смо ми рутински одрадиле задатке које је Марина зацртала. Када смо их испунили, знали смо да је немогуће изгубити.