У Токију је одржана званична конференција српског олимпијског тима, на којој су се медијима обратили Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС, као и олимпијци: Новак Ђоковић, Филип Филиповић, Маја Огњеновић и Соња Васић.

Сви су изразили част и задовољство због учешћа и најавили да ће дати све од себе како би своју земљу представили на најбољи могући начин на Олимпијским играма у Токију.

Наше најбоље кошаркашице на Играма стартују 26. јула, када ће у 10,20 часова, по српском времену, играти против Канаде. На заједничкој конференцији, Соња Васић је у име кошаркашица изнела очекивања:

Психички смо зрелије у односу на Игре у Рију, али дефинитивно нам је компликован распоред. Уз Новака, ми смо једини представник Србије који је имао тешко и важно такмичење пре овога. Имале смо мало времена да се припремимо за Токио. Биће тешко, не постоји земља где се не игра женска кошарка. У кошарци је посебно тешко јер се практично игра за две медаље, једна је ту за Америку. Преамбициозно је причати о одбрани медаље из Рија, али не бежимо од притиска, не бежимо од очекивања и надамо се да ћемо их испунити – поручила је Соња.

Причала је и о неизвесности пред сам полазак у Токио.

Добро сам, добро смо, дефинитивно је ово био изазован период за породицу, психички и емотивно напоран, до последњег тренутка нисмо знали да ли ћемо бити овде. Тешко је, када толико дуго чекаш нешто, а онда се суочиш са нечим где немаш никакву контролу. Ни Милош, ни ја нисмо у најбољем стању, тако да нисмо сигурни да ли ћемо најбоље представљати Србију колико бисмо желели и могли. Имам срећу што играм тимски спорт, јер имам екипу која не зависи од мене. Њих 11 ће ми све олакшати и то ће ме учинити још поноснијом што сам део овог састава – изјавила је Соња Васић.

ФОТО: Олимпијски комитет Србије