Другог Рода 3×3 викенда у сезони, домаћин баскеташког каравана биће Крагујевац. У Великом парку ове суботе одржаће се јубиларни десети турнир, а уједно и најстарији ФИБА баскет турнир у Србији. Титулу су прошле сезоне освојили баскеташи Земуна, док је први трофеј у овој сезони, на турниру у Сремској Митровици припао тиму Уба.

У Великом парку публику очекују окршаји најбољих српских и светских екипа, али и много других садржаја за учеснике. Шампиона овог пута очекује новчана награда од 100.000 динара и специјална 3×3 опрема, док ће финалисти припасти 20.000 динара и опрема Кошаркашког савеза Србије. Дуел за треће место се неће играти већ 3×3 планет програм одређује, а срећнију екипу очекује такође опрема КСС. У Крагујевцу ће се такође надметати и јуниорске екипе.

Последњи дан за пријаву екипа је 19. јун, а додатне инфомације можете добити на  3x3serbia@gmail.com или Ненад: 060-0800-444, Немања: 060-3477-774, Лазар: 064-2869-304.

Организатори апелују да сви учесници испуне унапред одређене услове, односно да сваки играч има важећи лекарски преглед у тренутку наступа (не може бити старији од шест месеци). Екипа која је извршила званичну пријаву за турнир, а из неког разлога нема могућности да учествује, у обавези је да турнир откаже или локалном организатору или особама Кошаркашког савеза Србије задуженим за 3×3 такмичења на неки од одговарајућих начина (телефонским путем, порукама, мејлом, преко друштвених мрежа). Отказ мора бити најмање 24 сата пре дана одржавања турнира. У случају да не изврши благовремени отказ, екипа се аутоматски новчано кажњава у висини 50 одсто котизације за учешће на турниру који нису отказали, као и суспензијом до уплате предвиђене казне.

У пријави за учешће (за екипе које пријаву врше преко локалног организатора у писаној форми) обавезно је уношење контакт података са мејл адресом и телефоном.

Екипе и појединци-играчи који не изврше уплату заосталих казни, немају право наступа у сезони 2020. до измирења дуга.