Аустралија У17 – Србија У17 67:69 (24:21, 17:14, 16:16, 10:18)

Мушка У17 репрезентација Србије освојила пето место на Светском првенству у Малаги, пошто је у утакмици за пласман  била боља од Аустралије.

Победу и висок пласман нашем тиму донела  је сјајна одбрана у последњих осам минута меча, када су Аустралијанце свели на само три поена и направили велики преокрет који им је донео победу и пето место.

Иако је Аустралија већим делом меча диктирала ритам, а онда и почетком последњег периода имала и двоцифрен капитал – 64:54, то није обесхрабрило наше момке. Ђурчић је са четири везана поена покренуо  Орлиће. Наставили су Станковић и Марковић. Одбрана је постајала све јача да би затим тројком Ћурчића наши момци пришли на 67:66, а онда поенима Станковића и на два минута и 37 секунди пре краја и повели – 67:68.

До краја су се Орлићи одлично бранили, мудро искористили и фаул до бонуса, али је потрајало док добру одбрану нису и материјализовали у нападу.  После свега – на 9,7 секунди пре краја на линији пенала завршио је Станковић, погодио једно слободоно бацање, али нова добра одбрана донела је Србији победу и пето место на Светском првенству у Малаги.

Са по 14 поена најефикаснији у нашем тиму били су Митар Бошњаковић и Богољуб Марковић, Огњен Станковић и Ђорђе Ћурчић су додали по 12.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA