Србија У17 – Канада У17 86:67 (31:8, 14:19, 25:23, 16:17)

Мушка У17 репрезентација Србије убедљивом победом је завршила такмичење по групама на Светском првенству у Малаги. У последњем колу тим којо води тренер Драгољуб Аврамовић лагано је савладао Канаду, такмичење завршио на другом месту и у осмини финала ће играти са Доминиканском Републиком, трећепласираним тимом Б групе. Тај меч се игра већ сутра, од 18.30 часова.

Није претерано рећи да је све на овом мечу било готово већ после првих 10 минута. Наши момци су против Канаде наставили у истом ритму у коме су одиграли меч против Новог Зеланда. Посебно импресивни били су у одбрани, јер су Канаду свели на само два поена за скоро седам минута игре. Истовремено, на другој страни терена били су убојити, убацили 21 поен и већ је тада победник могао да се наслути.

Нико није могао да очекује да ће до краја меча наш тим играти у таквом ритму. Нити је било потребе за тим. Али предност Србије, па самим тим ни победа, нити једног тренутка није долазила у питање.

Стручни штаб наше тима је честим ротацијама чувао свежину тима за елиминационе рунде које предстоје. Само Данило Дожић није играо, а остали су равномерно поделили терет.

Најефикаснији је био Филип Јовић са 20 поена, имао је и 9 скокова. По 12 су убацили Огњен Станквоић и Митар Бошњаковић који је имао и 10 скокова, а двоцифрен је био још Асим Ђуловић.

Комплетну статистику можете видети овде.