Наше златне кошаркашице, европске шампионке, неколико хиљада грађана дочекало је вечерас испред Старог двора у Београду. Пре тога, градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, градски секретар за спорт Драгана Пешић-Белојевић и помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић

честитали су играчицама и селекторки Марини Маљковић, стручном штабу, председнику КСС Предрагу Даниловићу, потпредседници КСС за женску кошарку Ани Јоковић и генералном секретару КСС Златку Болићу историјски успех.

Излазак златних девојака на балкон Скупштине Београда навијачи су поздравили овацијама и скандирањем „Шампиони, шампиони“…

После химне „Боже правде“, која се орила из хиљаде грла, присутне је прво поздравила капитен Јелена Брукс.

– Много вам хвала на свему, без вас ово не бисмо могли да остваримо – рекла је Јелена Брукс.

Овације је добила и Ивон Андресон, која се на српском обратила навијачима.

– Хвала од срца. Волим вас пуно, живела Србија!

Када се на тераси нпојавила Соња Васић, чуло се скандирање „МВП, МВП“…

– Част ми је да предстваљам Србију, ми домовину сваког лета престављамо с поштовањем…

Емотиван наступ пред љубитељима кошарке имала је и селекторка Марина Маљковић.

– Ово је мој златни видовдански тим. Ове девојке су узор нашој деци. Срећан вам Видовдан, земаљска Србија је победила на Видовдан – поручила је Маљковић, да би кошаркашице заједно са навијачима отпевали песму „Видовдан“.

После тога, уследио је неформални део, наше златне девојке су биле сјајно расположене и забављале су се, као и навијачи, уз хитове ТХЦ Фамилије и Марка Мандића.